Dnes vám představíme náš výjimečný recept na cuketová kolečka v sýrovém obalu, doplněná nádherným česnekovo-smetanovým dresinkem. Tato kombinace chutí vám rozhodně zpříjemní den.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Cuketová kolečka v sýrovém obalu s česnekovo-smetanovým dresinkem
Co budeme potřebovat:
- 2 malé cukety
- špetka soli
- mletý černý pepř – podle chuti
- 4-5 stroužků česneku
- mouka – na obalení
- olej – na smažení
Pro obalování:
- 2 vejce
- 3 lžíce zakysané smetany
- ½ lžičky soli
- 3-4 lžíce mouky
- 50 g sýra
- kopr – podle chuti (volitelné)
Pro omáčku:
- 4-5 lžic zakysané smetany 15-20%
- malý svazek kopru
- 3 stroužky česneku
- trochu soli
- mletý černý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte cukety na kolečka o tloušťce 5 mm.
2. Dejte je do mísy. Přidejte trochu soli, mletý černý pepř podle chuti a česnek protlačený přes lis na česnek. Zamíchejte.
3. Nechte je odležet s kořením po dobu 15 minut při pokojové teplotě.
4. Připravte omáčku: do malé mísy dejte smetanu, nasekaný kopr a česnek protlačený přes lis na česnek. Přidejte trochu soli a mletého černého pepře podle chuti. Zamíchejte.
5. Dejte omáčku do lednice na 15 minut.
6. Připravte směs na obalení: do mísy dejte vejce, smetanu, sůl a mouku. Smíchejte metlou dohladka.
7. Přidejte nastrouhaný sýr na jemném struhadle. Zamíchejte.
8. Obalte každé kolečko cukety v mouce a potom je ponořte do směsi na obalení.
9. Dejte obalené cukety do pánve s rozpáleným olejem. Smažte na mírném ohni z obou stran dozlatova.
10. Přeneste je na talíř vyložený papírovými ubrousky, aby se odstranil přebytečný olej.
Podávejte smažené cukety s omáčkou ze zakysané smetany a česneku!
Dobrou chuť! 🙂