Závitek z králíka na tymiánu představuje delikátní a elegantní pokrm, který zaujme svou vynikající chutí a působivou prezentací. Králičí maso je v kuchyni ceněno pro jemnou a šťavnatou chuť a ve spojení s bylinkami a tradičními přísadami vzniká opravdový gurmánský zážitek.
Ingredience:
- Králičí maso z hřbetu a břicha
- Hořčice
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
- Půl vařeného vajíčka
- Kyselá okurka
- Naložená červená paprika
- Plátek špeku
- Cibule
- Provázek na vázání
- Tymián
- Mouka na zahuštění
Postup:
1) Příprava masa: Králičí maso naklepejte a rozprostřete do plátu. Maso potřete hořčicí, osolte a opepřete.
2) Plnění: Na připravený plát masa položte půl vařeného vajíčka, kousek kyselé okurky, naložené červené papriky, plátek špeku a cibuli.
3) Formování závitků: Maso pečlivě zabalte tak, aby náplň zůstala uvnitř, a pak maso převáže provázkem, aby se závitek během vaření nerozpadl.
4) Opékání: Závitky opečte ze všech stran na rozpálené pánvi dozlatova a poté je odložte stranou.
5) Dušení: Na výpeku z maso osmažte cibuli se špekem, přidejte tymián a trochu hořčice. Osolte a do pánve vraťte závitky. Přidejte trochu vody nebo vývaru a závitky dusíte do změknutí.
6) Zahuštění omáčky: Po udušení maso vyjměte, omáčku zahustěte moukou a provařte, dokud nezíská požadovanou konzistenci.
Závěr
Podávejte závitky z králíka na tymiánu s omáčkou a vybranou přílohou, jako jsou například pečené brambory nebo hladká kaše. Tento pokrm nejen potěší vaše chuťové buňky, ale také skvěle vypadá na talíři a jistě ohromí vaše hosty.