Závitek z králíka na tymiánu s houskovým knedlíkem

Závitek z králíka na tymiánu představuje delikátní a elegantní pokrm, který zaujme svou vynikající chutí a působivou prezentací. Králičí maso je v kuchyni ceněno pro jemnou a šťavnatou chuť a ve spojení s bylinkami a tradičními přísadami vzniká opravdový gurmánský zážitek.

Zdroj: Růženka Jabůrková

Ingredience:

  • Králičí maso z hřbetu a břicha
  • Hořčice
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Půl vařeného vajíčka
  • Kyselá okurka
  • Naložená červená paprika
  • Plátek špeku
  • Cibule
  • Provázek na vázání
  • Tymián
  • Mouka na zahuštění

Postup:

1) Příprava masa: Králičí maso naklepejte a rozprostřete do plátu. Maso potřete hořčicí, osolte a opepřete.

2) Plnění: Na připravený plát masa položte půl vařeného vajíčka, kousek kyselé okurky, naložené červené papriky, plátek špeku a cibuli.

3) Formování závitků: Maso pečlivě zabalte tak, aby náplň zůstala uvnitř, a pak maso převáže provázkem, aby se závitek během vaření nerozpadl.

4) Opékání: Závitky opečte ze všech stran na rozpálené pánvi dozlatova a poté je odložte stranou.

5) Dušení: Na výpeku z maso osmažte cibuli se špekem, přidejte tymián a trochu hořčice. Osolte a do pánve vraťte závitky. Přidejte trochu vody nebo vývaru a závitky dusíte do změknutí.

6) Zahuštění omáčky: Po udušení maso vyjměte, omáčku zahustěte moukou a provařte, dokud nezíská požadovanou konzistenci.

Závěr

Podávejte závitky z králíka na tymiánu s omáčkou a vybranou přílohou, jako jsou například pečené brambory nebo hladká kaše. Tento pokrm nejen potěší vaše chuťové buňky, ale také skvěle vypadá na talíři a jistě ohromí vaše hosty.