Pro milovníky chutného jídla přicházíme s receptem, který rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Dušené krůtí stehno s bramborami ve smetanovo-česnekové omáčce je pokrm, který nabízí neomezenou chuťovou radost!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Krůtí stehno s bramborami ve smetanovo-česnekové omáčce
Co budeme potřebovat:
- cca 800 g vykostěného krůtího stehna
- cca 1 kg brambor
- jedna velká cibule
- 2 středně velké mrkve
- 1 stroužek česneku
- svazek koriandru
- 200 g zakysané smetany (15%)
- ½ lžičky koriandru (podle chuti)
- 250 ml vroucí vody
- olej – na smažení
- sůl, černý mletý pepř (podle chuti)
Jak budeme postupovat:
1. Maso omyjte a osušte papírovými utěrkami. Nakrájejte jej na střední kousky.
2. Očistěte a omyjte ostatní zeleninu a bylinky.
3. Brambory nakrájejte na středně velké kousky. Pokud jsou malé, můžete je nakrájet na plátky nebo čtvrtiny. Dejte je do mísy a zalijte vodou.
4. Cibuli a mrkev nakrájejte na středně velké kostky.
5. Smíchejte zakysanou smetanu se špetkou soli, prolisovaným česnekem a nasekaným koriandrem. Dobře promíchejte. Trochu koriandru si ponechte na dochucení pokrmu.
6. Rozehřejte trochu oleje na pánvi a přidejte špetku soli, abyste zabránili stříkání oleje po celém sporáku. Maso smažte na silném ohni asi 4-5 minut (zhruba 2 minuty z obou stran).
7. Přidejte cibuli a mrkev. Smažte dalších 5 minut za občasného míchání. Můžete snížit plamen na střední. Během tohoto procesu přidejte sůl, černý mletý pepř a vaše oblíbené koření na maso.
8. Přidejte brambory, mírně osolte a promíchejte. Nechte je smažit asi 2 minuty.
9. Přidejte smetanovou omáčku a promíchejte. Přidejte jednu sklenici vroucí vody a znovu promíchejte.
10. Snižte plamen na minimum. Pokličkou zakryjte pánev a vařte pokrm, dokud brambory nejsou hotové (20-25 minut, v závislosti na druhu brambor), občas promíchávejte.
11. Podávejte pokrm posypaný nasekaným koriandrem.
Přejeme dobrou chuť!