Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na čevabčiči s bramborem a oblohou. Příprava jídla vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.
Čevabčiči s bramborem a oblohou
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Masová směs:
- 400 g hovězí kýta
- 400 g vepřová plec
- 1/2 cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1/2 lžičky jedlá soda
- 1 lžička červená sladká mletá paprika
- špetka chilli
- 1 lžička majoránka
Příloha:
- brambory
- hořčice – podle chuti
- červená cibule – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte jsi hovězí kýtu a hovězí plec na větší kousky a pomelte je na jemné šajbě, poté k nim do mísy vsypejte na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Dochuťte solí, černým mletým pepřem, jedlou sodou, červenou sladkou mletou paprikou, chilli a majoránkou – promíchejte rukama a nechejte odležet do 2. dne.
2. Na 2. den z masové směsi vytvarujte pomocí ruk karbanátky, které položte do pánve s rozehřátým olejem – smažte je na středním plameni, dokud nebudou z každé strany zlatohnědé a křupavé.
3. Podávejte je s uvařenými bramborami zdobené hořčicí a červenou cibulí nakrájenou na kolečka a hlavně s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD: