Piškotové rohlíčky s maslovým krémem

Představujeme vám klasickou českou dobrotu – Piškotové rohlíčky plněné maslovým krémem. Tento recept se může stát hvězdou vašeho slavnostního stolu nebo rodinného odpoledního čaje.

Zdroj: Elis Moravcová

Co potřebujete:

  • 6 velkých vajec
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g cukru krupice
  • 300 g polohrubé mouky
  • Máslo na potření plechu
  • Maslový krém pro spojení rohlíčků

https://primainspirace.cz/2023/10/22/maslovy-krem/

Jak na to:

1) Oddělte žloutky od bílků. Žloutky pečlivě promíchejte s moučkovým cukrem až do hladka.

2) Bílky ušlehejte se cukrem krupice do pevného sněhu. Musí být natolik tuhý, aby zůstal na vařečce stát.

3) Opatrně spojte obě směsi a přidejte polohrubou mouku, abyste vytvořili hladké těsto.

4) Těsto vytvarujte do rohlíčků pomocí cukrářského sáčku bez nástavce a vystřikujte je na plech vyložený pečicím papírem, který jemně potřete tukem.

5) Pečte v předehřáté troubě na 160 °C dozlatova.

6) Po upečení nechte rohlíčky vychladnout a poté je spojte maslovým krémem.

Servírování:

  • Servírujte rohlíčky jako dokonalou sladkou tečku po hlavním jídle nebo jako luxusní mlsání k odpolední kávě či čaji.

Tipy pro dokonalé rohlíčky:

  • Piškotové těsto musí být vzdušné, proto přidávejte mouku a sníh velmi opatrně, aby těsto neztratilo na objemu.
  • Pro maslový krém můžete použít vaši oblíbenou variantu – vanilkovou, čokoládovou nebo dokonce s přídavkem ovoce.

Tento recept přináší českou pečenou tradici přímo na váš stůl. Piškotové rohlíčky jsou symbolem jednoduchosti a elegance a garantují úsměv na tváři po každém soustu.