Dnešní recept nás zavede do světa lahodných chutí a šťavnaté vepřové panenky obalené v krásné slaninové peřince. Připravte se na explozi chutí a vůně v jednom jediném pokrmu.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřová panenka obalená ve slanině
Co budeme potřebovat:
- 2 vepřové panenky (každá 450-680 gramů)
- 12 plátků slaniny
- 4 stroužky česneku (oloupané)
- 1 lžíce oregana
- 4 lžíce olivového oleje
- 1/3 citronu
- 1/4 lžičky černého mletého pepře
- sůl (dle chuti)
Jak budeme postupovat:
1. Smíchejte oregano, pepř a 3 polévkové lžíce olivového oleje. Rozetřete do směsi stroužky česneku.
2. Vepřové panenky zbavte přebytečného tuku a kůže a osolte je ze všech stran.
3. Nožem udělejte mělké zářezy na povrchu masa.
4. Šťávu z citronu vymačkejte ručně na maso. Poté přelijte maso směsí oregana, česneku, pepře a oleje a nechte je 20 minut odpočívat při pokojové teplotě.
5. Troubu předehřejte na 175 °C.
6. Na velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na středním plameni. Opečte obě strany panenek dozlatova, což by mělo trvat asi 5 minut na každou stranu.
7. Panenku obalte slaninou, pásky mírně překrývejte. Vepřové maso podle potřeby obvažte kuchyňským provázkem. Panenky přendejte do zapékací mísy, kterou jste předtím přikryli alobalem.
8. Pečte v předehřáté troubě asi 60 minut (občas obraťte), dokud slanina nezezlátne, nebo podle požadovaného stupně propečení masa.
9. Nechte maso 5 minut odpočinout a podávejte.
Dobrou chuť!