Velmi chutný recept na vepřovou panenku obalenou ve šťavnaté slanině

Dnešní recept nás zavede do světa lahodných chutí a šťavnaté vepřové panenky obalené v krásné slaninové peřince. Připravte se na explozi chutí a vůně v jednom jediném pokrmu.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Velmi chutný recept na vepřovou panenku obalenou ve šťavnaté slanině
Zdroj: mydeliciousmeals.com

Vepřová panenka obalená ve slanině

Co budeme potřebovat:

  • 2 vepřové panenky (každá 450-680 gramů)
  • 12 plátků slaniny
  • 4 stroužky česneku (oloupané)
  • 1 lžíce oregana
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1/3 citronu
  • 1/4 lžičky černého mletého pepře
  • sůl (dle chuti)

Jak budeme postupovat:

1. Smíchejte oregano, pepř a 3 polévkové lžíce olivového oleje. Rozetřete do směsi stroužky česneku.

Velmi chutný recept na vepřovou panenku obalenou ve šťavnaté slanině
Zdroj: mydeliciousmeals.com

2. Vepřové panenky zbavte přebytečného tuku a kůže a osolte je ze všech stran.

3. Nožem udělejte mělké zářezy na povrchu masa.

4. Šťávu z citronu vymačkejte ručně na maso. Poté přelijte maso směsí oregana, česneku, pepře a oleje a nechte je 20 minut odpočívat při pokojové teplotě.

Velmi chutný recept na vepřovou panenku obalenou ve šťavnaté slanině
Zdroj: mydeliciousmeals.com

5. Troubu předehřejte na 175 °C.

6. Na velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na středním plameni. Opečte obě strany panenek dozlatova, což by mělo trvat asi 5 minut na každou stranu.

Velmi chutný recept na vepřovou panenku obalenou ve šťavnaté slanině
Zdroj: mydeliciousmeals.com

7. Panenku obalte slaninou, pásky mírně překrývejte. Vepřové maso podle potřeby obvažte kuchyňským provázkem. Panenky přendejte do zapékací mísy, kterou jste předtím přikryli alobalem.

Velmi chutný recept na vepřovou panenku obalenou ve šťavnaté slanině
Zdroj: mydeliciousmeals.com

8. Pečte v předehřáté troubě asi 60 minut (občas obraťte), dokud slanina nezezlátne, nebo podle požadovaného stupně propečení masa.

Velmi chutný recept na vepřovou panenku obalenou ve šťavnaté slanině
Zdroj: mydeliciousmeals.com

9. Nechte maso 5 minut odpočinout a podávejte.

Dobrou chuť!