Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit mřížkovaný dezert se zakysané smetany a tvarohu. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Se šálkem skvělé kávy, horkého čaje a čokolády si budete připadat jako na obláčku. Ihned jsi ho zamilujte a budete ho dělat častěji!
Mřížkovaný dezert se zakysané smetany a tvarohu
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Náplň:
- 500 g smetanového tvarohu
- 4 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce vanilkového cukru
Těsto:
- 4 vejce
- 200 g moučkového cukru -(1⅔ hrnku)
- 120 g zakysané smetany – (1/2 kelímku)
- 120 ml rostlinného oleje – (1/2 šálky)
- 300 g mouky – (2 ½ šálky) + 2 lžičky jedlé sody + špetka soli
Příprava k pečení:
– pečení: 180 °C po dobu 25 minut na horním/spodním ohřevu
– průměr formy na pečení: 35 cm x 23 cm
Jak budeme postupovat:
1. Náplň: Do mísy dejte tvaroh, přisypejte moučkový a vanilkový cukr – promíchejte a uložte do lednice.
2. Těsto: Do mísy od kuchyňského robotu dejte rozklepnutá vejce, přisypte moučkový cukr – šlehejte na vysoké otáčky, pak postupně přidávejte zakysanou smetanu, přilévejte rostlinný olej a nakonec za stálého šlehání přisypávejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli – vypracujte těsto.
3. Vypracované těsto nalijte do formy na pečení vyložené pečicím papírem o rozměrech 35 x 23 cm.
4. Následně vyjměte krém z lednice, naneste ho do zdobícího sáčku a vytvarujte na těstě mřížky.
5. Pečte v předehřáté troubě po dobu 25 minut na horním/spodním ohřevu při 180 °C.
6. Po upečení koláč vyjměte z trouby, nechejte ho trochu vychladnout a podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD: