Vítejte v kulinářském ráji jednoduchosti! Dnes vám představíme recept na lahodná vepřová žebírka, který se pyšní jednoduchou přípravou a zároveň vám nabídne explozi chutí. Připravte se na zážitek, který okouzlí vaše chuťové buňky a udělá výborný středobod vašeho jídelníčku. Jdeme na to!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřová žebírka
Co budeme potřebovat:
- 1,36 kg vepřových žeber (použil jsem vepřové žebra středního řezu)
- 2 cibule (střední)
- 5 lžic octa
- 5 lžic vody
- sůl
- pepř
Jak budeme postupovat:
1. Žebra důkladně umyjte, osušte papírovým ubrouskem a nakrájejte mezi kostmi.
2. Žebra dejte do velké mísy, osolte a opepřete podle chuti. Přidejte ocet a vodu, dobře promíchejte.
3. Cibule nakrájejte na plátky. Přidejte cibuli do marinády. Žebra dobře obalte marinádou a nechte je postát při pokojové teplotě po dobu 1 hodiny nebo v lednici po dobu 2-3 hodin.
4. Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
5. Žebra uspořádejte do pekáčku.
6. Pečte asi 1 hodinu, nebo dokud nebudou uvařena podle vaší chuti. Podávejte teplá nebo studená. Skvěle chutnají s vařenými brambory.
Přejeme dobrou chuť!:)