Rajčatový salát s cibulí a bylinkami na zimu – intenzivní, sladkokyselá chuť a božská vůně

Dnes vám představíme rajčatový salát s cibulí a bylinkami, který nejen zachytí intenzivní a sladkokyselou chuť zralých rajčat, ale také vám do domu přinese božskou vůni.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Rajčatový salát s cibulí a bylinkami na zimu - intenzivní, sladkokyselá chuť a božská vůně
Zdroj: retete-usoare.eu

Rajčatový salát s cibulí a bylinkami na zimu

Co budeme potřebovat:
  • rajčata
  • cibule
  • petržel a kopr
  • bazalka
  • česnek

Do každé sklenice o objemu 700-720 ml:

  • 3 kuličky nového koření
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce 9% octa

Na nálev:

  • 1 lžíce soli a 3 lžíce cukru na 1 litr vody

Jak budeme postupovat:

1. Sklenice a víčka důkladně umyjte a sterilizujte.

2. Rajčata nakrájejte na plátky a cibuli na kolečka nebo půlměsíce, které později rozdělíte.

Rajčatový salát s cibulí a bylinkami na zimu - intenzivní, sladkokyselá chuť a božská vůně
Zdroj: retete-usoare.eu
Rajčatový salát s cibulí a bylinkami na zimu - intenzivní, sladkokyselá chuť a božská vůně
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Odejměte lístky bazalky od stonků.

4. Nadrobno nasekejte petržel, kopr a česnek a smíchejte je.

Rajčatový salát s cibulí a bylinkami na zimu - intenzivní, sladkokyselá chuť a božská vůně
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Do každé sklenice vložte kuličky nového koření a lístek bazalky.

6. Poté do sklenic přidejte vrstvy cibule, bylinkové směsi s česnekem a plátky rajčat, střídavě. Vrchní vrstvou by měla být cibule.

Rajčatový salát s cibulí a bylinkami na zimu - intenzivní, sladkokyselá chuť a božská vůně
Zdroj: retete-usoare.eu
Rajčatový salát s cibulí a bylinkami na zimu - intenzivní, sladkokyselá chuť a božská vůně
Zdroj: retete-usoare.eu
Rajčatový salát s cibulí a bylinkami na zimu - intenzivní, sladkokyselá chuť a božská vůně
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Připravte nálev: do vroucí vody přidejte sůl a cukr. Směs promíchejte a vařte, dokud se sůl a cukr úplně nerozpustí.

8. Mezitím do sklenic přidejte ocet a olej.

Rajčatový salát s cibulí a bylinkami na zimu - intenzivní, sladkokyselá chuť a božská vůně
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Sklenice naplňte vroucím nálevem a přiklopte sterilizovanými víčky, ale neuzavírejte je zcela těsně.

Rajčatový salát s cibulí a bylinkami na zimu - intenzivní, sladkokyselá chuť a božská vůně
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Na dno velkého hrnce položte čistý hadřík a umístěte na něj budoucí konzervy. Poté přidejte vroucí vodu (tak, abyste se do ní mohli ponořit, pokud v ní ponoříte ruku), aby pokrývala 2/3 výšky sklenic.

Rajčatový salát s cibulí a bylinkami na zimu - intenzivní, sladkokyselá chuť a božská vůně
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Hrnec postavte na plotnu a sterilizujte konzervy po dobu 7 minut od začátku varu vody na středním ohni.

12. Vyjměte konzervy z vody a uzavřete je těsně. Zkontrolujte jejich utěsněnost.

13. Otočte konzervy dnem vzhůru a obalte je teplou dekou, dokud úplně nevychladnou.

14. Uskladněte je na vhodném místě.

Rajčatový salát s cibulí a bylinkami na zimu - intenzivní, sladkokyselá chuť a božská vůně
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme dobrou chuť!