Za chvíli jsou tu krásné svátky – Vánoce, nejkrásnější den v roce. Drazí přátelé nabízíme vám vánoční recept, který za žádných okolností nesmí chybět na Vašem stole. Krémové rohlíčky s čokoládovou polevou s lahodným kakaovým krémem jsou to pravé! K tomu šálek skvělé lahodné kávy a budete se cítit jako na obláčku.
Delikátní vánoční krémové rohlíčky
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Krém:
- 5 vajec
- 180 g cukru – (3/4 hrnku + 2 lžíce)
- 3 lžíce kakaa
- 500 g másla
Těsto:
- 4 vaječné bílky
- 300 g cukru – (1,5 šálky)
- 300 g mletých lískových oříšků – (2 šálky)
Čokoládová poleva:
- 200 g čokolády
- 50 g kokosového oleje
Příprava pečení:
– pečení: 210 °C – 5 minut na horním/spodním ohni, poté mírně pootevřete dvířka a nechte uvnitř dalších 10 minut
Jak budeme postupovat:
1. Krém: V míse nad hrncem na sporáku rozklepněte vejce a přisypejte cukr – promíchejte a vařte na mírném ohni – temperování na 70 °C a po uvaření přelijte do mísy kuchyňského robotu – šlehejte dohladka a postupně během šlehání přisypávejte kakao a přidávejte máslo – vypracujte krém, pak hotový krém přelijte do mísy a uložte do lednice.
2. Těsto: Bílky nalijte do mísy – vyšlehejte do pěkné bílé pěny a za stálého šlehání přisypávejte cukr – promíchejte a vmíchejte mleté lískové oříšky – dobře promíchejte.
3. Těsto přendejte do zdobicího sáčku a na plech vyložený pečicím papírem vytvarujte rohlíčky, hladce jeden vedle druhého. Pečte je v předehřáté troubě 5 minut na horní/spodní ohřev, poté mírně pootevřete dvířka a nechte uvnitř dalších 10 minut při teplotě 210 °C.
4. Následně vyjměte krém z lednice – vyšlehejte ho, také ho přendejte do zdobícího sáčku a na těstě vytvarujte krémové vlnky a pak položte do lednice.
5. Čokoládová poleva: Na paře anebo v mikrovlnné troubě v míse rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem, poté v ní namáčejte vršek krému a položte na mřížku.
6. Krémové rohlíčky podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!