Recept na velkolepý tvarohový cheesecake s Nutellou, který vás dostane

Váš sladký sen se stává skutečností s naším receptem na velkolepý tvarohový cheesecake s Nutellou. Tento dezert je synonymem pro dokonalost, spojující krémovou chuť tvarohu s bohatostí Nutelly.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Velkolepý nepečený dezert! Stojí za vyzkoušení! Nebudete litovat, zamilujete si ho!
Zdroj: retete-usoare.eu

Tvarohový cheesecake s Nutellou

Co budeme potřebovat:
  • 240 g sušenek
  • 75 g másla
  • 350 g tvarohu
  • 400 g Nutelly
  • 40 g moučkového cukru (nepovinné)
  • 230 ml smetany ke šlehání min. 30 %

Tvarohový koláč jsme připravili v kulaté formě o průměru 20 cm.


Jak budeme postupovat:

1. Připravte těsto: Sušenky rozmělněte mixérem. Na ozdobu nechte 2 sušenky vcelku.

2. Do mísy mixéru přidejte rozpuštěné máslo. Velmi dobře promíchejte.

Velkolepý nepečený dezert! Stojí za vyzkoušení! Nebudete litovat, zamilujete si ho!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Dno formy vyložte pečicím papírem potřeným máslem. Sušenkovou směs přendejte do připravené formy a 2 lžíce si nechte stranou na ozdobení. Rovnoměrně ho rozetřete a dobře přitlačte, aby vzniklo kompaktní těsto.

Velkolepý nepečený dezert! Stojí za vyzkoušení! Nebudete litovat, zamilujete si ho!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Těsto nechte 60 minut v chladničce.

5. Připravte si tvarohovou směs: Do hluboké mísy dejte tvaroh, 250 g nutelly a moučkový cukr. Smíchejte do hladka.

Velkolepý nepečený dezert! Stojí za vyzkoušení! Nebudete litovat, zamilujete si ho!
Zdroj: retete-usoare.eu
Velkolepý nepečený dezert! Stojí za vyzkoušení! Nebudete litovat, zamilujete si ho!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Smetanu ke šlehání (studenou, čerstvě vyndanou z lednice) šlehejte mixérem, dokud se neobjeví měkké špičky.

Velkolepý nepečený dezert! Stojí za vyzkoušení! Nebudete litovat, zamilujete si ho!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Šlehačku vmíchejte do tvarohové směsi stěrkou krouživými pohyby směrem nahoru.

Velkolepý nepečený dezert! Stojí za vyzkoušení! Nebudete litovat, zamilujete si ho!
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Tvarohovou směs přendejte do formy na sušenky. Rovnoměrně rozetřete.

Velkolepý nepečený dezert! Stojí za vyzkoušení! Nebudete litovat, zamilujete si ho!
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Zakryjte formu potravinářskou fólií a dejte do chladničky alespoň na 4 hodiny (nejlépe přes noc), aby tvarohový cheesecake ztuhl.

10. Před zdobením dejte cheesecake na 60 minut do mrazáku.

11. Zbytek nutelly zahřejte v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni do hladka. Část z ní nalijte na povrch cheesecaku. Rovnoměrně ji rozprostřete.

Velkolepý nepečený dezert! Stojí za vyzkoušení! Nebudete litovat, zamilujete si ho!
Zdroj: retete-usoare.eu
Velkolepý nepečený dezert! Stojí za vyzkoušení! Nebudete litovat, zamilujete si ho!
Zdroj: retete-usoare.eu

12. Tvarohový cheesecake dejte na 15 minut do chladničky.

Velkolepý nepečený dezert! Stojí za vyzkoušení! Nebudete litovat, zamilujete si ho!
Zdroj: retete-usoare.eu

13. Oddělte cheesecake tenkým nožem od stěn a vyjměte.

Velkolepý nepečený dezert! Stojí za vyzkoušení! Nebudete litovat, zamilujete si ho!
Zdroj: retete-usoare.eu

14. Zbylou nutellovou polevu přelijte do zdobicího sáčku a ozdobte s ní okraje tvarohového koláče.

Velkolepý nepečený dezert! Stojí za vyzkoušení! Nebudete litovat, zamilujete si ho!
Zdroj: retete-usoare.eu

15. Okraje cheesecaku ozdobte sušenkovou směsí, kterou jste si odložili stranou. Doprostřed položte 2 celé sušenky.

Velkolepý nepečený dezert! Stojí za vyzkoušení! Nebudete litovat, zamilujete si ho!
Zdroj: retete-usoare.eu

16. Tvarohový cheesecake s velkou chutí naporcujte a podávejte!

Velkolepý nepečený dezert! Stojí za vyzkoušení! Nebudete litovat, zamilujete si ho!
Zdroj: retete-usoare.eu
Velkolepý nepečený dezert! Stojí za vyzkoušení! Nebudete litovat, zamilujete si ho!
Zdroj: retete-usoare.eu

Dobrou chuť! 🙂