Milovníci nepečených dezertů rychle sem! Dnes si společně přichystáme lahodnou piškotovou roládu s luxusním krémem! Díky přiloženému foto receptu a video návodu je příprava této dobroty velice snadná. Jelikož se ale jedná o nepečený dezert, tak je potřeba aby nám nějakou tu chvilku zůstal v lednici.
Už se vám začínají sbíhat sliny? Nasaďte si tedy kuchařskou čepici, vezměte vařečku do ruky a pojďme si společně přichystat tuto lahodnou piškotovou roládu s luxusním krémem!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto kynuté rohlíčky!
Výborný recept na roládu s nadýchaným krémem:
Co budeme potřebovat:
- 200 g dlouhých piškot
- 150 ml mléka
krém:
- 500 ml mléka
- 2 ks vajec
- 100 g cukru
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 200 g nutelly
na ozdobení:
- 200 g smetany ke šlehání
- 25 g hořké čokolády
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si piškoty namočíme v mléce a začneme je skládat na potravinářskou folii.
2) Na mírném plamenu si začneme vařit mléko. Přidáme máslo a stále mícháme.
3) V míse si smícháme vejce, cukr a mouku. Důkladně promícháme.
4) Směs přidáme do mléka a stále vaříme, mícháme.
5) Po chvilce přidáme nutellu. Vaříme a mícháme ještě dalších 15 minut.
6) Krém naneseme na piškoty a důkladně uhladíme.
7) Nyní so roládu srolujeme a umístíme jí na 2 hodiny do lednice.
8) Jakmile roládu vyndáme z lednice, tak jí přizdobíme vyšlehanou smetanou a také nastrouhanou čokoládou.