Vítejte v naší kuchyni, kde se jednoduchost spojuje s výjimečnou chutí. Náš pečený česnekovo-hořčičný losos je skvělým příkladem toho, jak s pouhými 5 základními ingrediencemi můžete připravit něco opravdu vynikajícího.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečený česnekovo-hořčičný losos
Co budeme potřebovat:
- 3 lososové filety
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce medu
- 2 stroužky česneku (jemně nastrouhané nebo vymačkané)
- sůl
- 2 lžíce petrželky (nasekané)
Jak budeme postupovat:
1. Troubu předehřejte na 220 °C.
2. Lososové filety opláchněte studenou vodou, osušte a položte na plech vyložený alobalem. Dochuťte je špetkou soli.
3. V malé misce smíchejte dohromady hořčici, med, česnek a petrželku.
4. Směs rozetřete na losos.
5. Pečte v předehřáté troubě 15 minut nebo dokud se losos snadno rozpadá vidličkou.
Dobrou chuť!