Těšte se na nebesky lehký tvarohový koláč s lahodným arašídovým máslem a bohatě politý sametovou čokoládou. Tato pochoutka je nejen bez pečení, ale i snadno připravitelná.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Tvarohový koláč s arašídovým máslem bez pečení, přelitý čokoládou
Co budeme potřebovat:
Na podklad:
- 20 sušenek s čokoládovou náplní
- 5 lžic másla (rozpuštěného)
Na náplň:
- 220 g tvarohu
- 1 šálek arašídového másla (hladkého)
- 1 šálek plnotučné smetany
- 3/4 šálku cukru
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Na vrch:
- 1 šálek kousků čokolády
- 1/2 šálku plnotučné smetany
- arašídy (nasekané, pro ozdobu)
Jak budeme postupovat:
1. Připravte podklad. Sušenky vložte do mixéru a rozmixujte na jemné drobky. Přidejte rozpuštěné máslo a dobře promíchejte. Tuto směs pevně stlačte do dna a boků (asi 2,5 cm vysoko) dortové formy o průměru 25 cm (dno formy bych předem vystelel pečicím papírem). Nechte v lednici nezakryté, dokud náplň není připravena.
2. Připravte náplň. V míse šlehejte tučnou smetanu (množství najdete pod “náplň”) elektrickým šlehačem, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
3. V jiné misce vyšlehejte dohladka arašídové máslo, tvaroh, cukr a vanilkový extrakt. Vmíchejte do směsi tučnou smetanu.
4. Přidejte náplň na podklad, vyrovnávejte hladkým nožem a dejte do lednice.
5. V hrnci přiveďte tučnou smetanu (množství najdete pod “povrch”) k mírnému varu, vypněte plamen. Přidejte kousky čokolády a zakryjte víkem. Nechte stát 10-15 minut. Dobře promíchejte.
6. Dort polejte čokoládovou polevou a ozdobte nasekanými arašídy. Dejte do lednice alespoň několik hodin před podáváním.
Přejeme dobrou chuť!