Představujeme vám fantastické kuřecí burrito, které je plné lahodných kousků kuřecího masa, rýže, fazolí, sýra a salsy. Toto pokrm je nejen chutný, ale také snadno připravitelný a plný pikantních chutí. Staňte se mistrem mexické kuchyně a dopřejte si něco zvláštního díky tomuto skvělému receptu na burrito!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí burrito se směsí rýže na mexický způsob, fazole, sýra a salsy
Co budeme potřebovat:
- 12 tortill
- 1 kg kuřecích stehýnek nakrájených na kostky (nebo kuřecích prsou – podle chuti)
- 1 lžička limetkové šťávy
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/2 lžičky čiliprášku
- 1/2 lžičky oregana
- 1 lžice oleje
- sůl
- pepř
Rýže:
- 1 šálek rýže (bílé, propláchnuté, dokud voda nebude čirá)
- 2 šálky kuřecího vývaru (nebo vody)
- 1 paprička jalapeño (nakrájená a nasekaná)
- 2 stroužky česneku (utřené)
- 1/2 lžíce rajčatové pasty
- 1/4 lžičky kmínu
- 1/4 lžičky čiliprášku
- 1 lžice oleje
- sůl
- pepř
Salsa:
- 2 rajčata (nakrájená na kostky)
- 1/2 cibule (nasekaná)
- 2 lžíce koriandru (nasekaného)
- 1/2 lžičky limetkové šťávy
- sůl
- pepř
Dále:
- 1 plechovka černých fazolí (scezená)
- sýr (nastrouhaný)
Jak budeme postupovat:
1. Ve velké pánvi zahřejte 1 polévkovou lžíci oleje. Nastrouhané jalapeño a česnek restujte několik minut, přidejte propláchnutou rýži, rajčatovou pastu, kmín a čiliprášek, promíchejte. Přilijte kuřecí vývar, osolte a opepřete, přiveďte k varu a pod pokličkou vařte na mírném ohni 15 minut.
2. V jiné pánvi zahřejte 1 polévkovou lžíci oleje na střední teplotu. Kuřecí maso nakrájené na kostky smíchejte s kmínem, čilipráškem, oreganem, solí a pepřem. Přidejte kuřecí kousky do pánve a smažte asi 5 minut z obou stran, dokud nejsou uvařené. Po uvaření přidejte limetkovou šťávu a promíchejte.
3. Připravte salsu: Rajčata nakrájejte na kostky, cibuli a koriandr. Přidejte ingredience na salsu do malé mísy, přidejte limetkovou šťávu, osolte a opepřete a promíchejte, aby se spojily.
4. Složte burrita: Na každou tortillu nalijte asi 3-4 polévkové lžíce rýže. Navrch dejte kuře, fazole, salsu. Nakonec posypejte sýrem.
5. Přehněte boky tortilly přes náplň a zrolujte, přičemž okraje zastrčte.
6. Na středním ohni zahřejte velkou pánev potřenou olejem. Poté přidejte burrita se švem dolů. Opékejte do zlatohněda, asi 3 minuty. Otočte a opékejte ještě několik minut.
Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!