Kdo by odolal kombinaci chutného koláčového těsta, kyselých jablek a jemného vanilkového krému? Tento recept je ideální pro rychlé odpolední pečení, ať už na návštěvu nebo pro rodinné mlsání.
Ingredience:
Těsto:
- 250 g polohrubé mouky
- 100 g másla
- 100 g cukru krupice
- 1 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
Tvarohový krém:
- 750 g tvarohu (nejlépe z vaničky)
- 1 vanilkový puding
- 1 vanilkový cukr
- Cukr moučka podle chuti
Jablka:
- Vybrané množství jablek
- Skořice
- Cukr moučka
Postup:
1) Těsto: Smíchejte mouku, máslo, cukr krupice, vejce a prášek do pečiva, aby vzniklo hladké těsto.
2/3 těsta rozprostřete do vymazané formy, zbylou třetinu si nechte na drobenku.
2) Tvarohový krém: V míse smíchejte tvaroh, vanilkový puding a vanilkový cukr. Pro oslazení přidejte moučkový cukr podle chuti.
Krém rovnoměrně nanesete na těsto.
3) Jablka: Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a nastrouhejte. Důležité je vymačkat z nich přebytečnou šťávu.
Pokud chcete jablka dosladit, můžete je v míse smíchat se skořicí a moučkovým cukrem. Jablka rovnoměrně nanesete na tvarohový krém.
Zbylé těsto posypejte na vrch jako drobenku.
Pečte v předehřáté troubě na 170°C cca 30 minut, dokud není drobenka zlatavá.
Čtěte také:
- Jablečné placičky v deseti minutách: Připravené z jednoho jablka!
- Úžasné jablečné rohlíky jako od babičky
Tip: Pokud máte rádi vanilkovou chuť, můžete do tvarohového krému přidat více vanilkového cukru.
Dobrou chuť!