Rychlý a chutný jablečný koláč s vanilkovým krémem

Kdo by odolal kombinaci chutného koláčového těsta, kyselých jablek a jemného vanilkového krému? Tento recept je ideální pro rychlé odpolední pečení, ať už na návštěvu nebo pro rodinné mlsání.

Zdroj: Honzík Čubr

Ingredience:

Těsto:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 100 g másla
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 1/2 prášku do pečiva

Tvarohový krém:

  • 750 g tvarohu (nejlépe z vaničky)
  • 1 vanilkový puding
  • 1 vanilkový cukr
  • Cukr moučka podle chuti

Jablka:

  • Vybrané množství jablek
  • Skořice
  • Cukr moučka

Postup:

1) Těsto: Smíchejte mouku, máslo, cukr krupice, vejce a prášek do pečiva, aby vzniklo hladké těsto.

2/3 těsta rozprostřete do vymazané formy, zbylou třetinu si nechte na drobenku.

2) Tvarohový krém: V míse smíchejte tvaroh, vanilkový puding a vanilkový cukr. Pro oslazení přidejte moučkový cukr podle chuti.

Krém rovnoměrně nanesete na těsto.

3) Jablka: Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a nastrouhejte. Důležité je vymačkat z nich přebytečnou šťávu.

Pokud chcete jablka dosladit, můžete je v míse smíchat se skořicí a moučkovým cukrem. Jablka rovnoměrně nanesete na tvarohový krém.

Zbylé těsto posypejte na vrch jako drobenku.

Pečte v předehřáté troubě na 170°C cca 30 minut, dokud není drobenka zlatavá.

Čtěte také:

Tip: Pokud máte rádi vanilkovou chuť, můžete do tvarohového krému přidat více vanilkového cukru.

Dobrou chuť!