Měkký a chutný koláč, který se díky hrnkové metodě připravuje velmi snadno a rychle. Ideální ke kávě nebo jako dezert pro návštěvu.
Ingredience:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru moučka
- 1 hrnek mléka
- 1/8 l oleje
- 2 vejce
- 1 balíček prášku do pečiva
- Jablka (podle množství a velikosti)
Postup:
1) Těsto: Ve velké míse smíchejte polohrubou mouku, cukr moučka, mléko, olej, vejce a prášek do pečiva. Vše důkladně promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
2) Jablka: Oloupejte jablka a nakrájejte je na měsíčky.
3) Příprava formy: Plech vymažte a vysypte, aby se koláč nelepil.
4) Skládání koláče: Na připravený plech vylejte těsto a rovnoměrně na něj pokládejte měsíčky z jablek.
5) Pečení: Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut, dokud není krásně zlatavý.
6) Dokončení: Hotový koláč nechejte chvíli vychladnout a poté ho posypte moučkovým cukrem.
Čtěte také:
- Jablečné placičky v deseti minutách: Připravené z jednoho jablka!
- Úžasné jablečné rohlíky jako od babičky
Tento koláč je skvělý ke kávě nebo čaji a díky hrnkové metodě je jeho příprava velmi jednoduchá a rychlá. Dobrou chuť!