Pomerančové cukroví, které nesmí chybět na Vašem svátečním stole

Když se řekne Vánoce, mnoho z nás si vzpomene na tradiční chutě a vůně: skořici, vanilku, perník… Ale co takhle něco netradičního a přesto neodolatelně dobrého? Pomerančové cukroví přináší do vánočního pečení osvěžující citrusovou notu, která se dokonale snoubí s klasickou čokoládou. Představte si kousnutí do křehkého cukroví a chuť sladké pomerančové marmelády s lehkým nádechem hořkosti z čokolády. Zní to lákavě, že?

Zdroj: Irena Nováková

Ingredience:

  • 400 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 180 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • Kůra z 1 velkého pomeranče

Postup:

1) V míse smíchejte mouku, cukr a nastrouhanou pomerančovou kůru.

2) Přidejte máslo a žloutky a vypracujte hladké těsto.

3) Z těsta vytvořte malá kolečka a pečte na 180°C cca 9 minut, nebo dokud nejsou lehce zlatavá.

4) Nechejte cukroví vychladnout.

Dokončení:

  • Po vychladnutí cukroví slepíme dvě kolečka pomerančovou marmeládou.
  • Polovinu cukroví namočte do rozpuštěné čokolády.
  • Pro dokonalou vizuální a chuťovou tečku přidejte na čokoládovou část kousek kandované pomerančové kůry.

https://primainspirace.cz/2023/10/22/parizske-rohlicky-s-cokoladovou-polevou/

Závěrem:

Pomerančové cukroví přináší do vánočního stolu netradiční, ale zároveň velmi oblíbenou chuť. Je to dokonalý kontrast mezi sladkým a svěžím. Takže pokud hledáte něco nového, co by mohlo obohatit vaše vánoční pečivo, určitě vyzkoušejte tento recept. Věříme, že vás, vaše rodinu a přátele nadchne stejně jako nás. Veselé Vánoce a dobrou chuť!