Představujeme vám lahodnou tortillu plněnou tuňákem, vajíčkem a sýrem s bylinkami – dokonalou pochoutku pro vaše chuťové buňky! Tato jednoduchá, rychlá a chutná volba se stane hitem na vašem stole.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Tortilla plněná tuňákem, vajíčkem a sýrem s bylinkami
Co budeme potřebovat:
- 3 velké tortilly
- 1 plechovka tuňáka
- 3 vařená vajíčka
- 150 g sýra
- jedna velká snítka petržele a jarní cibule (jen stonky)
- 6 lžic majonézy
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte jemně jarní cibuli a petržel.
2. Oloupejte vařená vajíčka a nastrouhejte je na hrubým struhadle.
3. Tuňáka oddělte od šťávy v plechovce a rozmačkejte vidličkou.
4. Tortilly krátce ohřejte na pánvi – pozor, aby se nespálily. Pak rozprostřete první tortillu na pracovní ploše a potřete ji dvěma lžícemi majonézy.
5. Posypejte polovinou nakrájené jarní cibule a petržele. Rozetřete na ni nastrouhaná vajíčka.
6. Na to položte druhou tortillu, potřete ji dvěma lžícemi majonézy a rozprostřete na ní tuňáka. Posypejte polovinou zbývající zeleniny.
7. Přidejte třetí tortillu na vrch, potřete ji dvěma lžícemi majonézy a posypejte nastrouhaným sýrem. Posypte zbytkem zeleniny.
8. Srolujte tortilly do kompaktní rolády.
9. Zabalte roládu do potravinářské fólie a dejte ji na 60 minut do lednice.
10. Poté ji nakrájejte na kousky.
Přejeme dobrou chuť vám a vašim blízkým!