Pistáciové stromečky: Zelená magie vánočního cukroví

Představte si kousky lesa na svém vánočním stole. Pistáciové stromečky jsou nejen vizuálně atraktivní, ale také vynikající na chuti. Díky pistáciovému pudinku nabízejí netradiční, ale nesmírně lahodnou chuť. Toto cukroví je ideální pro ty, kteří hledají něco nového a zároveň si chtějí užít vánoční atmosféru.

Zdroj: Jana Spurná

Ingredience:

  • 300g polohrubé mouky
  • 2 vajíčka
  • 150g moučkového cukru
  • 4 balíčky pistáciového pudinku (pouze pudinkový prášek)
  • 175g hery (másla) – doporučuje se použít půl na půl
  • 1/4 sáčku prášku do pečiva

Postup:

1) Příprava těsta: Ve velké míse smíchejte mouku, vajíčka, moučkový cukr, prášek z pistáciového pudinku, máslo a prášek do pečiva. Důkladně vypracujte hladké těsto.

2) Zabalte těsto do plastového obalu a nechte odpočívat v lednici minimálně 2 hodiny.

3) Vyndejte těsto z lednice, vyválejte a vykrájejte tvary stromečků pomocí formičky.

4) Předehřejte troubu na 180°C a pečte stromečky dozlatova.

5) Nakonec stromečky spojte oblíbeným krémem a ozdobte.

Vyzkoušejte třeba tento – Čokoládový krém do vánočního cukroví

Závěrem:

Pistáciové stromečky jsou skvělou volbou pro ty, kdo si chtějí pochutnat na něčem jiném než na tradičním vánočním cukroví. Jejich zelený odstín a specifická chuť pistácie přinášejí nový rozměr vašemu vánočnímu stolu. Určitě stojí za to je vyzkoušet a potěšit své blízké touto zelenou lahůdkou!