Mandlové slzičky – vánoční cukroví

Mandlové slzičky s vanilkovým aroma nabízejí jedinečný chuťový zážitek, který kombinuje jemnost mandlí s krémovým vanilkovým podtónem. Toto tradiční vánoční cukroví s kokosem a hořkou čokoládou potěší jak dospělé, tak děti.

Zdroj: Irena Nováková

Ingredience:

Těsto:

  • 200 g hladké mouky
  • 140 g másla
  • 70 g moučkového cukru
  • 50 g mletých mandlí
  • 1 žloutek

Krém:

  • 60 g změklého másla
  • 40 g cukru
  • 20 g kokosu
  • 20 g mletých mandlí
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžička vanilkového aroma Dr. Oetker

Dokončení:

  • 200 g hořké čokolády
  • 50 g Omegy (ztužený tuk)
  • Ozdoba: slzička z marcipánu

Vanilkové rohlíčky podle prababiččiny receptury: Vraťte se v čase k nejlepším chvílím svého dětství

Postup:

1) V míse smíchejte všechny ingredience pro těsto a vypracujte hladké těsto.

2) Rozválejte těsto a vykrájejte požadované tvary.

3) Upečte v předehřáté troubě do zlatova.

4) Pro krém vyšlehejte máslo s cukrem do pěny. Postupně přidávejte ostatní ingredience a míchejte, dokud nevznikne hladký krém.

5) Vychlazené sušenky potřete připraveným krémem a spojte

6) Rozehřejte čokoládu s Omegou ve vodní lázni a sušenky ponořte nebo polijte čokoládovou polevou.

7) Na každou sušenku umístěte marcipánovou slzičku jako ozdobu.

Závěrem:

Mandlové slzičky představují lahůdku, která skvěle chutná a vypadá. Jejich jemný mandlový základ, doplněný o bohatý krém a čokoládovou polevu, je zárukou toho, že se stane jedním z nejoblíbenějších cukroví na vašem vánočním stole.