Mandlové slzičky s vanilkovým aroma nabízejí jedinečný chuťový zážitek, který kombinuje jemnost mandlí s krémovým vanilkovým podtónem. Toto tradiční vánoční cukroví s kokosem a hořkou čokoládou potěší jak dospělé, tak děti.
Ingredience:
Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 140 g másla
- 70 g moučkového cukru
- 50 g mletých mandlí
- 1 žloutek
Krém:
- 60 g změklého másla
- 40 g cukru
- 20 g kokosu
- 20 g mletých mandlí
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíce rumu
- 1 lžička vanilkového aroma Dr. Oetker
Dokončení:
- 200 g hořké čokolády
- 50 g Omegy (ztužený tuk)
- Ozdoba: slzička z marcipánu
Vanilkové rohlíčky podle prababiččiny receptury: Vraťte se v čase k nejlepším chvílím svého dětství
Postup:
1) V míse smíchejte všechny ingredience pro těsto a vypracujte hladké těsto.
2) Rozválejte těsto a vykrájejte požadované tvary.
3) Upečte v předehřáté troubě do zlatova.
4) Pro krém vyšlehejte máslo s cukrem do pěny. Postupně přidávejte ostatní ingredience a míchejte, dokud nevznikne hladký krém.
5) Vychlazené sušenky potřete připraveným krémem a spojte
6) Rozehřejte čokoládu s Omegou ve vodní lázni a sušenky ponořte nebo polijte čokoládovou polevou.
7) Na každou sušenku umístěte marcipánovou slzičku jako ozdobu.
Závěrem:
Mandlové slzičky představují lahůdku, která skvěle chutná a vypadá. Jejich jemný mandlový základ, doplněný o bohatý krém a čokoládovou polevu, je zárukou toho, že se stane jedním z nejoblíbenějších cukroví na vašem vánočním stole.