Amareto oválky – vánoční cukroví

Amareto oválky spojují v sobě jemnost mletých mandlí s aromatickým rumem a osvěžující rybízovou marmeládou. Toto exkluzivní cukroví, inspirované italskými chutěmi, bude určitě jedním z hvězd vánočního stolu.

Zdroj: Irena Nováková

Ingredience:

Těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 150 g mletých neloupaných mandlí
  • 3 žloutky
  • 200 g másla
  • Špetka soli
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky citronové kůry

Náplň:

  • 100 g mletých mandlí
  • 100 g mletých piškotů
  • 100 g másla
  • Rybízová marmeláda
  • Rum
  • Mandlové aroma

Dokončení:

  • Bílá čokoládová poleva
  • Ozdoba z marcipánu

Postup:

1) Ve velké míse smíchejte všechny ingredience pro těsto a vypracujte hladké těsto.

2) Z těsta vytvarujte oválky a položte je na plech s pečicím papírem.

3) Pečte v předehřáté troubě na 180°C přibližně 9 minut.

4) Pro náplň smíchejte mleté mandlí, mleté piškoty, máslo, rybízovou marmeládu, rum a mandlové aroma do hladké konzistence.

5) Naplňte vychladlé oválky připravenou náplní a spojte.

6) Polejte bílou čokoládovou polevou a dozdobte marcipánovým ornamentem.

Vanilkové rohlíčky podle prababiččiny receptury: Vraťte se v čase k nejlepším chvílím svého dětství

Závěrem:

Amareto oválky nejen že oslní svým vzhledem, ale především vynikající chutí. Mandlový základ v kombinaci s rybízovou marmeládou a rumem vytváří nezapomenutelný gurmánský zážitek.