Nevíte co lahodného a velmi chutného uvařit k obědu nebo na večeři a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vepřovou plec na houbách s rýží. Příprava jídla vám zabere jen několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře. Rozplývá se v ústech!
Vepřová plec na houbách s rýží
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- sádlo – na smažení
- 60 g uzeného špeku
- 900 g vepřové plece
- 2 lžičky sušené hořčice
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1 lžička medvědího česneku
- sůl – podle chuti
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 cibule
- 200 g hnědých hřibu
- 1 lžička mletého kmínu
- 4 stroužky česneku
- 700 ml vývaru
- hrst sušené majoránky
Jak budeme postupovat:
1. Na pánev dejte sádlo a po rozpuštění přidejte nadrobno nakrájený uzený špek- promíchejte – smažte na mírném ohni.
2. Vepřovou plec nakrájejte na kousky a přendejte do mísy, okořeňte sušenou hořčicí, přilijte worcesterovou omáčku, dále okořeňte černý mletým pepřem, medvědím česnekem a solí – promíchejte a přidejte do hrnce se smaženým špekem – znovu promíchejte a usmažené následně přendejte do mísy.
3. Do stejného hrnce dejte opět sádlo a po rozpuštění vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli – osmažte ji na středním plameni dozlatova, poté k ní přidejte hnědé hřiby, okořeňte solí, mletým černým pepřem, mletým kmínem a také ještě přidejte nadrobno nakrájeným česnekem – promíchejte a společně osmažte.
4. Potom do hrnce dejte smaženou vepřovou plec a zalijte ho vývarem – vařte na mírném ohni 40 minut a pak nasypejte hrst sušené majoránky – znovu promíchejte.
5. Po uvaření podávejte s uvařenou rýži nebo s oblíbenou přílohou, kterou máte rádi a hlavně s láskou a velkou chutí.
PODÍVEJTE SE NA PODROBNÝ VIDEO RECEPT
Autor receptu / www.youtube.com/@Varenijezabava
Přátele přejeme Vám dobrou chuť!