Kotleta s kostí a bramborové dukátky

Nevíte co lahodného a jemného uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na kotletu s kostí a bramborové dukátky. Příprava je velice snadná a rychlá, zvládne ji úplně každý, i začátečník v kuchyni!

Kotleta s kostí a bramborové dukátky
Zdroj: Vaření je zábava

Kotleta s kostí a bramborové dukátky

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

  • sádlo – na smažení
  • 4 menší cibule
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti

Příloha:

  • sádlo – na smažení
  • 2-3 brambory
  • sůl – podle chuti

Ostatní:

  • 4 plátky kotlet s kostí
  • olej- na potíraní
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 4 plátky máslo
  • 1 stroužek česneku
  • větev rozmarýnu
  • 1,5 dl demi glace

Restovaná zelenina:

  • olej – na smažení
  • 3 jarní cibulky – světlá část
  • baby karotka – podle chuti
  • plátek másla
  • 1/2 žluté papriky
  • 1/2 červené paprika
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 1 lžička medu
  • pár kapek citronové šťávy

volské oko:

  • olej – na smažení
  • 1 vejce
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Na pánev dejte sádlo, které rozehřejte a pak vsypejte jemně nakrájenou cibuli – promíchejte a dochuťte solí, černým mletým pepřem – smažte do zlatohněda a po usmažení přendejte do mísy s ubrouskem.

2. Brambory nakrájejte na silnější plátky a uvařte je v osolené vodě.

3. Kotlety potřete z obou stran olejem a posypejte solí a černým mletým pepřem.

4. Následně je položte na rozpálenou suchou pánev – smažte je 2 minuty z obou stran dozlatova.

5. Mezitím jsi připravte pánev s olejem, pak do ní vsypejte nakrájenou jarní cibulku – světlou část, přidejte baby karotku, plátek másla, nakrájené na proužky 1/2 žluté a červené papriky. Dále dochuťte solí, černým mletým pepřem a také přidejte med a přilijte pár kapek citronové šťávy.

6. Připravte jsi další pánev s rozehřátým sádlem a položte předvařené brambory – smažte je z obou stran dozlatova a dokřupava.

7. Pečenou kotletu s kostí podávejte s volským okem, smaženou cibulí, zeleninou a pečenými zlatými dukáty.

PODÍVEJTE SE NA PODROBNÝ VIDEO RECEPT

Autor receptu / www.youtube.com/@Varenijezabava

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!