Připravte si katův šleh s bramboráčky, který pozostává ze zdravé zeleniny a omáček, které tomuto jídlu dodávají lahodnou chuť! Toto báječné jídlo je skvělým řešením pro rodinné setkání či nedělní oběd.
Katův šleh s bramboráčky
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- olej – na smažení
- 700 g kotlety
- 2 lžičky solamylu
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 1 lžíce sojové omáčky světlé
- 1 bílá cibule
- 1 červené cibule
- 1/2 zelené papriky
- 1/2 červené papriky
- 1/2 žluté papriky
- 4 jarní cibulky
- sterilované chilli – podle chuti
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 3 sterilované okurky
- 1 sklenice Znojmia Kunovjanka
- 3 lžíce kečupu
- 2 stroužky česneku
Bramboráčky:
- 6 brambor
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 4 stroužky česneku
- 1/2 lžičky kmínu
- hrst sušené majoránky
- 1 vejce
- 1 lžíce hladké mouky
- sádlo – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Na rozehřátou pánev s olejem dejte obalené kousky kotlet v solamyle – osmahněte na středním ohni, pak dochuťte solí, černým mletým pepřem, přilijte worcestrovou omáčku, sójovou světlou omáčku – promíchejte a vsypejte také jemně nakrájenou bílou a červenou cibuli – promíchejte a společně osmažte.
2. Dále postupně přidávejte 1/2 nakrájené zelené, červené a žluté papriky, nakrájenou jarní cibulku – promíchejte, poté přidejte sterilovanou chilli papričku, okurky a zalijte Znojmo Kunovjankou – znovu promíchejte a nakonec přimíchejte kečup – dobře promíchejte, povařte a úplně nakonec vsypejte nadrobno nakrájený česnek – důkladně promíchejte.
3. Bramboráčky: 1/2 brambor nastrouhejte na hrubém struhadle a druhou 1/2 brambor nastrouhejte na jemném struhadle, poté je osolte, aby se uvolnila šťáva, kterou z nich pak vymačkejte, dále přidejte prolisovaný česnek, okořeňte sušeným kmínem, černým mletým pepřem a hrstkou sušené majoránky.
4. Následně ještě přidejte rozklepnuté vejce a přisypejte hladkou mouku – dobře promíchejte.
5. Pomocí formiček pak v rozehřátém sádle vytvarujte bramboráčky – smažte je z obou stran dozlatova a dokřupava.
6. Katův šleh podávejte s bramboráčky a hlavně s láskou a velkou chutí.
PODÍVEJTE SE NA PODROBNÝ VIDEO RECEPT
Autor receptu / www.youtube.com/@Varenijezabava
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!