Katův šleh s bramboráčky – víkendový oběd, který si každý zamiluje

Připravte si katův šleh s bramboráčky, který pozostává ze zdravé zeleniny a omáček, které tomuto jídlu dodávají lahodnou chuť! Toto báječné jídlo je skvělým řešením pro rodinné setkání či nedělní oběd.

Katův šleh s bramboráčky - víkendový oběd, který si každý zamiluje
Zdroj: Vaření je zábava

Katův šleh s bramboráčky

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

  • olej – na smažení
  • 700 g kotlety
  • 2 lžičky solamylu
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžíce sojové omáčky světlé
  • 1 bílá cibule
  • 1 červené cibule
  • 1/2 zelené papriky
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 žluté papriky
  • 4 jarní cibulky
  • sterilované chilli – podle chuti
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 sterilované okurky
  • 1 sklenice Znojmia Kunovjanka
  • 3 lžíce kečupu
  • 2 stroužky česneku

Bramboráčky:

  • 6 brambor
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky kmínu
  • hrst sušené majoránky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sádlo – na smažení

Jak budeme postupovat:

1. Na rozehřátou pánev s olejem dejte obalené kousky kotlet v solamyle – osmahněte na středním ohni, pak dochuťte solí, černým mletým pepřem, přilijte worcestrovou omáčku, sójovou světlou omáčku – promíchejte a vsypejte také jemně nakrájenou bílou a červenou cibuli – promíchejte a společně osmažte.

2. Dále postupně přidávejte 1/2 nakrájené zelené, červené a žluté papriky, nakrájenou jarní cibulku – promíchejte, poté přidejte sterilovanou chilli papričku, okurky a zalijte Znojmo Kunovjankou – znovu promíchejte a nakonec přimíchejte kečup – dobře promíchejte, povařte a úplně nakonec vsypejte nadrobno nakrájený česnek – důkladně promíchejte.

3. Bramboráčky: 1/2 brambor nastrouhejte na hrubém struhadle a druhou 1/2 brambor nastrouhejte na jemném struhadle, poté je osolte, aby se uvolnila šťáva, kterou z nich pak vymačkejte, dále přidejte prolisovaný česnek, okořeňte sušeným kmínem, černým mletým pepřem a hrstkou sušené majoránky.

4. Následně ještě přidejte rozklepnuté vejce a přisypejte hladkou mouku – dobře promíchejte.

5. Pomocí formiček pak v rozehřátém sádle vytvarujte bramboráčky – smažte je z obou stran dozlatova a dokřupava.

6. Katův šleh podávejte s bramboráčky a hlavně s láskou a velkou chutí.

PODÍVEJTE SE NA PODROBNÝ VIDEO RECEPT

Autor receptu / www.youtube.com/@Varenijezabava

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!