Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu a přátelé? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na kuřecí prsa v rajčatové omáčce. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Kuřecí prsa v rajčatové omáčce
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Domácí krokety:
- 700 g brambor
- 150 g sýru Eidam
- máslo
- 1 žloutek
- muškátový oříšek – podle chuti
Ostatní:
- 1 vejce a strouhanka – na obalování
Další:
- 2 kuřecí prsa
- 150 g anglické slaniny
- sůl – podle chuti
- mletý černý pepř – podle chuti
- koření na kuře – podle chuti
- olej – na smažení
Omáčka:
- 1 cibule
- 1 konzerva loupaných krájených rajčat
- sůl – podle chuti
- 1 lžička cukru
- mletý černý pepř – podle chuti
- bazalka – podle chuti
- oregano – podle chuti
- 150 g kečupu
Na zdobení:
- mozzarella – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Uvařte si brambory v hrnci s osolenou vodou a po uvaření je sundejte z ohně. Pokud jsou ještě teplé pak k nim přidejte máslo a také žloutek, rozmačkejte je a nechejte vychladnout. Po vychlazení k nim přisypejte muškátový oříšek a nastrouhaný eidam.
2. Následně s lžící tvarujte krokety, které nejprve namáčejte v rozšlehaném vejci, pak je obalte ve strouhance a nakonec je uložte do lednice.
3. Do kuřecích prsou udělejte zářezy, okořeňte je solí, černým pepřem a kořením na kuře, poté je položte do pánve s olejem – smažte je z obou stran dozlatova a po usmažení je přendejte na talíř.
4. Do pánve si dejte nakrájenou anglickou slaninu na plátky – smaže ji dokřupava a po usmažení přendejte na talíř. Do stejné pánve vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli – smažte ji 2-3 minuti na mírném ohni, poté k ní vlijte konzervu loupaných krájených rajčat a dochuťte solí, cukrem, mletým černým pepřem, bazalkou, oreganem.
5. Nakonec přidejte ještě kečup – promíchejte a po uvaření přendejte polovinu uvařené omáčky do zapékácí mísy, na ní pak položte smažené kuřecí prsa a následně do zářezu vložte zbylé plátky anglické slaniny, zalijte zbylou omáčkou a naaranžujte plátky mozzarelly.
5. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 200 °C.
6. Po upečení je podávejte se smaženými domácími kroketami a hlavně s láskou a velkou chutí.
PODÍVEJTE SE NA PODROBNÝ VIDEO RECEPT
Autor receptu / www.youtube.com/@Varenijezabava
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!