Tmavá čokoládová pěna – krémový a chutný dezert jen ze 2 ingrediencí a za 15 minut

Tmavá čokoládová pěna – tajemně krémový a neodolatelně chutný dezert, který připravíte jen z 2 ingrediencí a během 15 minut. Připravte se na zážitek pro své chuťové buňky!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Tmavá čokoládová pěna - krémový a chutný dezert jen ze 2 ingrediencí a za 15 minut
Zdroj: retete-usoare.eu

Tmavá čokoládová pěna (mousse)

Co budeme potřebovat:

  • 120 ml smetany na šlehání s obsahem tuku 30-35%
  • 45 g hořké čokolády

Jak budeme postupovat:

1. Hořkou čokoládu nasekejte na kousky a dejte ji do tepelně odolné misky. Rozpusťte ji úplně nad vroucí vodou (ve vodní lázni). Nechte chvíli vychladnout.

Tmavá čokoládová pěna
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Studenou smetanu na šlehání (právě vytaženou z lednice) nalijte do hluboké mísy. Šlehejte ji mixérem až do vytvoření měkkých špiček.

Tmavá čokoládová pěna
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Poté vmíchejte rozpuštěnou čokoládu do ušlehané smetany na nízké rychlosti mixéru.

Tmavá čokoládová pěna
Zdroj: retete-usoare.eu
Tmavá čokoládová pěna
Zdroj: retete-usoare.eu
Tmavá čokoládová pěna
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Hotovou pěnu přesuňte do sáčku s trubičkou a naplňte ní nádoby na servírování.

Tmavá čokoládová pěna
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Pokud si přejete, můžete pěnu posypat kakaovým práškem.

6. Pěnu dejte alespoň na 2-3 hodiny do lednice. Poté podávejte s radostí!

Tmavá čokoládová pěna
Zdroj: retete-usoare.eu

Dobrou chuť!