Tmavá čokoládová pěna – tajemně krémový a neodolatelně chutný dezert, který připravíte jen z 2 ingrediencí a během 15 minut. Připravte se na zážitek pro své chuťové buňky!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Tmavá čokoládová pěna (mousse)
Co budeme potřebovat:
- 120 ml smetany na šlehání s obsahem tuku 30-35%
- 45 g hořké čokolády
Jak budeme postupovat:
1. Hořkou čokoládu nasekejte na kousky a dejte ji do tepelně odolné misky. Rozpusťte ji úplně nad vroucí vodou (ve vodní lázni). Nechte chvíli vychladnout.
2. Studenou smetanu na šlehání (právě vytaženou z lednice) nalijte do hluboké mísy. Šlehejte ji mixérem až do vytvoření měkkých špiček.
3. Poté vmíchejte rozpuštěnou čokoládu do ušlehané smetany na nízké rychlosti mixéru.
4. Hotovou pěnu přesuňte do sáčku s trubičkou a naplňte ní nádoby na servírování.
5. Pokud si přejete, můžete pěnu posypat kakaovým práškem.
6. Pěnu dejte alespoň na 2-3 hodiny do lednice. Poté podávejte s radostí!
Dobrou chuť!