Těstoviny s lilkem a rajčatovou omáčkou! Jednoduchý recept, který zvládne každý. Připravte se na výtečné a rychlé jídlo, které oslní vaše chuťové buňky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Těstoviny s lilkem a rajčatovou omáčkou
Co budeme potřebovat:
- 300 g těstovin (my jsme použili tagliatelle)
- 2 lilkové plody
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 6 cherry rajčat
- 300 ml rajčatového protlaku
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- olivový olej – podle chuti
- 2 lžíce zakysané smetany
- 20 g parmazánu
- petržel – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte cibuli a česnek na drobno. Orestujte je na dostatečném množství olivového oleje, dokud nezměknou.
2. Nařežte lilek na kostičky.
3. Přidejte je do pánve. Posypte je trochou soli a smažte je po dobu 2-3 minut. Poté přidejte trochu vody a dusíme je po dobu 5 minut na mírném ohni pod pokličkou.
4. Přidejte rajčatový protlak, sůl a pepř podle chuti. Promíchejte. Dusíme lilek ve vývaru po dobu 15 minut pod pokličkou.
5. Přidejte zakysanou smetanu. Promíchejte.
6. Přidejte cherry rajčata nakrájená na čtvrtiny. Promíchejte.
7. Dusíme zeleninu ve směsi po dobu dalších 5 minut pod pokličkou.
8. Během vaření omáčky uvařte těstoviny ve vodě s trochou soli podle návodu na obalu.
9. Až bude omáčka hotová, přidejte 2 lžíce vody, ve které se vařily těstoviny, a těstoviny přidejte do pánve. Promíchejte.
10. Přidejte nastrouhaný parmazán. Promíchejte.
11. Přidejte nasekanou petrželku a trochu olivového oleje. Promíchejte.
Užijte si jejich nádhernou chuť!
Přejeme dobrou chuť v kruhu svých blízkých!