Kokosky s krémem a marmeládou: Vánoční pochoutka s nádechem pomerančů

Připravte si neodolatelné kokosky, které budou zdobit váš vánoční stůl. Tato tradiční pochoutka je obohacena o lahodný krém a osvěžující vůni pomerančů, což jí dodává jedinečný charakter.

Zdroj: Dagmar Šebková

Na kolečka:

  • 125g hladká mouka
  • 65g cukr moučka
  • 65g máslo
  • 1/2 celé vejce
  • 1/4 prášku do pečiva
  • pomerančová kůra

Zaděláme těsto, necháme chvilku odpočinout. Vyválíme na cca 2 mm plat. Vykrájime kolečka požadované velikosti a upečeme. Cca 180°c než začnou růžovět.

Na kokosky:

  • 3x malé vejce
  • 200g kokosu
  • 150g cukr moučka
  • strouhaná kůra z jednoho pomeranče

vše dobře smícháme, vtlačujeme do formičky a vyklepneme na plech, pečeme na 160st. C do růžova.

(rada, když si dáte do formičky  potravinovou folii, lépe se vám to bude vyklápět) 

Na krém:

  • 2 x celé vejce
  • 120g cukr moučka
  • 1x vanilkový cukr
  • 2x lžíce kakaa

na mírném ohni zahřát než se vše krásně spojí a do studeného hmoty zašlehat 250g másla.

Další suroviny:

  • Marmeláda
  • Čokoláda hořká nebo dle chuti

Na upečená kolečka uděláme kruh z krému. Dovnitř dáme marmeládu dle chuti ( je dobrá kyselejší).

Celé takto připravené dáme ztuhnout do chladu. Následně polijeme čokoládou (nebo namočíme – držíme za kolečko a krém s marmeládou až po kolečko namočíme do čokolády) a ihned přikládáme kokosku, aby se přilepila. 

Můžeme ozdobit stříkanou čokoládou

Závěr:

Kokosky s krémem a marmeládou jsou ideální volbou pro milovníky kokosových dezertů s nádechem pomerančů. Toto vánoční cukroví zaujme svým vzhledem i chutí.