Vyzkoušela jsem tento hrnkový makový koláč a musím ho doporučit – chutná fantasticky

Láká vás sladká odměna, ale chcete něco rychlého a jednoduchého? Naše hrnková metoda je tu k vaší záchraně. Představujeme vám hrnkový makový koláč, který je tak jednoduchý, že mixér ani nepotřebujete!

Recept na hrnkový makový koláč

Ingredience:

(Používáme hrnek o objemu 250 ml jako měrnou jednotku)

  • 1 hrnek oleje
  • 2 hrnky krupicového cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 4 žloutky
  • 2 hrnky bílého jogurtu
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 hrnky mletého máku
  • 1 balíček prášku do pečiva

Poleva:

  • 150 g hořké čokolády (1 balení)
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy:

1) Příprava těsta: Do velké mísy smíchejte všechny suroviny na těsto – cukr, olej, vanilkový cukr, žloutky, mouku, mák, prášek do pečiva a jogurt.

2) Pečení: Plech vyložte pečícím papírem a vlijte připravené těsto. Pečte v předehřáté troubě na 180°C přibližně 40 minut.

3) Příprava polevy: Rozpusťte čokoládu a smíchejte s olejem.

4) Dokončení: Po upečení nechte koláč vychladnout. Vrch poté polijte připravenou čokoládovou polevou.

Vyzkoušejte také:

Domácí jablečný závin: Krok za krokem

Závěr:

Hrnkový makový koláč je dokonalým řešením pro ty, kteří hledají snadný a rychlý recept na něco sladkého. S čokoládovou polevou je to doslova lahodný ráj!