Francouzské kuřecí řízečky: Vychutnejte si lahůdku s nádechem česneku

Hledáte něco nového, co by mohlo oživit tradiční kuřecí pokrmy? Francouzské kuřecí řízečky nabízejí bohatou chuť díky česneku a bylinkám, a zároveň zůstávají krásně šťavnaté.

Zdroj: Petra Žídková

Ingredience:

  • 700g kuřecího masa (stehenní nebo prsní řízky)
  • 3 vajíčka
  • 3 prolisované česneky
  • 4-5 lžic hladké mouky
  • 1 zakysaná smetana
  • Sůl, pepř
  • Pažitka, petrželka

Příprava:

1) Příprava masa: Kuřecí maso nakrájejte na menší kousíčky. Pro lepší chuť osolte a opepřete.

2) Marináda: Do masa vmíchejte prolisovaný česnek, rozmíchané vajíčka, zakysanou smetanu, pažitku, petrželku a hladkou mouku. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne jednotná hmotu.

3) Odležení: Směs nechte v lednici odpočívat alespoň hodinu, aby se všechny chutě propojily.

4) Smažení: Na pánvi rozehřejte olej a pomocí lžíce nanesete menší řízky. Smažte z obou stran dozlatova.

Vyzkoušejte také:

https://primainspirace.cz/2023/10/16/obracene-rizky-v-horcicnem-testicku-s-cesnekem/

Závěr:

Francouzské kuřecí řízečky jsou ideální volbou pro ty, kdo hledají něco výjimečného a chutného. S touto recepturou se stanou oblíbenou lahůdkou na vašem stole!