Podzim je časem hřejivých nápojů a chutných pochoutek. Představujeme vám recept na oblíbené “žabí hubičky”, které okouzlí každého svou chutí a jednoduchostí přípravy.
Ingredience:
- Hladká mouka: 40 dkg
- Tuk Hera: 1 balení
- Kvasnice: 3 dkg
- Cukr: podle chuti (na kvásek)
- Mléko: 2-3 lžíce (na kvásek)
- Vajíčko: na potření
- Moučkový cukr s vanilkovým cukrem: na posypání
Postup:
1. Příprava kvásku:
V menší misce smícháme kvasnice, trochu cukru a mléka. Necháme v teple stát, dokud kvásek není nadýchaný.
2. Těsto:
Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme tuk Hera a nadýchaný kvásek. Zaděláváme hladké těsto, které pak necháme kynout na teplém místě.
3. Vykrajování koleček:
Vyválíme těsto na vále a pomocí vykrajovátka tvoříme kolečka.
4. Náplň:
Na uprostřed každého kolečka umístíme libovolnou náplň – může to být tvaroh, ořechová náplň nebo džem.
5. Tvarování hubiček:
Kolečka s náplní přikládáme do tvořítka a vytvarujeme do podoby “žabích hubiček”.
6. Potření a pečení:
Každou hubičku potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 18 minut, dokud nezískají růžový nádech.
7. Dokončení:
Ještě horké hubičky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Můžete je také jen posypat touto směsí.
Závěr:
Tvarohovo-ořechové žabí hubičky jsou skvělým doplňkem k podzimnímu čaji či kávě. Díky jednoduchému receptu si je může vychutnat každý domácí pekař. Užijte si svůj sladký moment s tímto lahodným cukrovím.