Vstupte do světa lahodných dezertů, které se připravují rychle a bez pečení! Náš recept na úžasný kakaovo-citronový cheesecake s tvarohem vás zavede na chuťovou dovolenou, která vás okouzlí kombinací kakaového a citronového osvěžení. Připravte se na zážitek, který nevyžaduje žádnou troubu!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kakaovo-citronový cheesecake s tvarohem
Co budeme potřebovat:
Pro korpus:
- 200 g sušenek
- 30 g másla
- 80 ml vody
- 1 lžíce citronové šťávy
Pro čokoládovou náplň:
- 360 g tvarohu
- 150 g přírodního jogurtu
- 3 lžíce kakaa
- 80 g cukru
- 100 ml mléka
- 10 g želatiny
- 60 ml vody
Pro citronovou náplň:
- 360 g tvarohu
- 150 g přírodního jogurtu
- 100 ml citronové šťávy (nebo podle chuti)
- kůra z jednoho citronu
- 120 g cukru
- 1 lžice kukuřičného škrobu
- 10 g želatiny
- 60 ml vody
Jak budeme postupovat:
1. Připravte korpus: sušenky rozmixujte v mixéru nebo je rozdrťte válečkem.
2. Přidejte máslo do sušenek. Postupně přilijte vodu smíchanou s citronovou šťávou a vše promíchejte rukama. Měli byste získat hladkou hmotu, podobnou plastelíně.
3. Vytvořte kolem korpusu prstenec. Poté roztřiďte sušenkovou směs na dně prstence tak, aby vytvořila rovnoměrný korpus.
4. Prstenec potřete trochou rafinovaného slunečnicového oleje a vystelte ho proužky pečicího papíru. Tím si usnadníte odstranění cheesecakeu.
5. Připravte čokoládovou náplň: želatinu rozpusťte v studené vodě. Nechte ji nabobtnat 10-15 minut nebo podle pokynů na obalu.
6. Tvaroh a přírodní jogurt rozmixujte mixérem, dokud nezískáte hladkou a krémovou směs.
7. Do hrnce dejte cukr, kakao a mléko. Směs promíchejte a vařte na mírném ohni, dokud se zahustí, stále míchajte.
8. Poté hrnec odstavte a přidejte nabobtnanou želatinu. Dobře promíchejte.
9. Až se směs trochu ochladí, postupně ji vmíchejte do směsi tvarohu za stálého míchání mixérem.
10. Připravte citronovou náplň: želatinu rozpusťte ve studené vodě. Nechte ji nabobtnat 10-15 minut nebo podle pokynů na obalu.
11. Tvaroh a přírodní jogurt rozmixujte mixérem, dokud nezískáte hladkou a krémovou směs.
12. Kukuřičný škrob rozpusťte v 1-2 lžících citronové šťávy a smíchejte ho s ostatní citronovou šťávou. Tím zabráníte tvorbě hrudek.
13. Citronovou kůru, citronovou šťávu se škrobem a cukr dejte do hrnce. Směs promíchejte a vařte 1-2 minuty od začátku vroucí, dokud se lehce zahustí, stále míchejte.
14. Poté hrnec odstavte a přidejte nabobtnalou želatinu. Dobře promíchejte.
15. Až se směs trochu ochladí, postupně ji vmíchejte do směsi tvarohu za stálého míchání mixérem.
16. Směsi tvarohu jsou připraveny! Pokud se zdají příliš tekuté, nechte je na chvíli v lednici, aby ztuhly. Pravidelně je míchejte a dbejte na to, aby neztuhly příliš.
17. Vložte na střed korpusu střídavě 2 lžíce každé směsi (vždy uprostřed), abyste vytvořili mramorový vzhled.
18. Poté několikrát otočte podnos a cheesecake ozdobte dřevěnou špejlí, vytvářející květiny.
19. Dejte cheesecake na 6-8 hodin nebo přes noc do lednice.
20. Odstřihněte prstenec a papír.
Nakrájejte a podávejte s potěšením!
Dobrou chuť!