Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit rychlý ořechový řez. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Rychlý ořechový řez
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Těsto:
- 10 vaječných bílků
- 300 g cukru
- 300 g mletých vlašských ořechů
- 4 lžíce mouky
Krém:
- 10 žloutků
- 300 g cukru
- 4 vanilkové cukry
- 4 lžíce mléka
- 250 g másla
Na zdobení a posypání:
- čokoládové lupínky
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Z bílků vyšlehejte tuhou pěnu a když je pěna vyšlehaná přisypejte cukr a mleté ořechy, pak přisypte ještě mouku – promíchejte a vytvořte těsto.
2. Formu na pečení vymažte máslem a vysypejte moukou, poté upečte těsta v předehřáté troubě 10 minut a po upečení je nechejte vychladnout.
3. Krém: Do mísy jsi dejte žloutky, přisypte cukr, vanilkové cukry – důkladně promíchejte. Následně vmíchejte 4 lžíce mléka a zahřívejte nad parou, dokud se cukr zcela nerozpustí. Po uvaření odstavte a nechejte vychladnout.
4. Máslo vyšlehejte do pěny a po lžících přidávejte studený žloutkový krém, který rozetřete na už vychladlé pláty těsta střídavě do vrstev.
5. Vrch ozdobte čokoládovými lupínky a podávejte ho s láskou, skvělou chutí a půvabem.
Přátelé přejeme dobrou chuť!