Vítejte v říši chutí pro pravé gurmány masa! Dnes vám představíme recept na palačinky plněné lahodným mletým masem a rýží, které vás okouzlí svou sytou a bohatou chutí. Toto jedinečné jídlo je pro všechny, kteří si chtějí pochutnat na výtečném pokrmu s masem. Připravte se na chuťový zážitek!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Palačinky plněné mletým masem a rýží
Co budeme potřebovat:
Pro palačinky:
- 500 ml mléka
- 500 ml vody
- 3 vajíčka
- 30 ml rafinovaného slunečnicového oleje (4 lžíce)
- 320 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- ½ lžičky cukru
- ¼ lžičky jedlé sody
Pro náplň:
- 500 g již uvařeného mletého masa (libovolného druhu – my jsme použili hovězí maso)
- 100 g rýže
- 20-30 g másla
- 1 cibule
- 1-2 lžíce rafinovaného slunečnicového oleje
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- 100-200 ml vývaru
Další:
- máslo nebo olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Připravte těsto na palačinky: v hluboké míse smíchejte vajíčka, mléko, sůl a cukr.
2. Přidejte prosátou mouku spolu s jedlou sodou. Dobře promíchejte, aby nezůstaly hrudky.
3. Přidejte studenou vodu. Zamíchejte.
4. Přilijte rafinovaný slunečnicový olej. Zamíchejte.
5. Nechte těsto odpočinout po dobu 30-40 minut. Tímto způsobem se mouka napustí a palačinky se nebudou při smažení trhat.
6. Rozpalte pánvičku a před smažením první palačinky ji potřete olejem. Na pánvičce rozetřete jednu malou lžíci těsta, při sklánění pánvičky v různých směrech. Měli byste dostat tenkou palačinku: smažte ji na středním ohni z obou stran.
7. Z této dávky těsta získáte asi 25 palačinek.
8. Připravte náplň: rýži uvařte v osolené vodě do měkka. Přesuňte ji do misky a smíchejte s 20-30 g másla.
9. Vařené a vychladlé maso nakrájejte na malé kousky.
10. Cibuli nakrájejte na drobné kostky a smažte na malém množství slunečnicového oleje, dokud nebude hotová.
11. V míse smíchejte nasekané vařené maso, vařenou rýži, smaženou cibuli, 100 ml hovězího vývaru a mletý černý pepř podle chuti. Ochutnejte směs a případně přidejte trochu soli. Pokud je směs příliš suchá, můžete přidat další hovězí vývar.
12. Dejte na jeden kraj palačinky malou lžičku náplně a pak její okraje přehněte směrem ke středu, aby se náplň nacházela na vrchní části. Poté palačinku zrolujte.
13. Stejným způsobem naplňte všechny palačinky.
14. Smažte palačinky plněné masem na pánvičce s trochou másla nebo oleje z obou stran. Můžete smažit všechny najednou nebo jen některé z nich a zbytek uložit do lednice a smažit později. Můžete je také zmrazit.
Podávejte palačinky plněné masem!
Přejeme vám dobrou chuť společně s vašimi blízkými!