Vítejte v čajovém ráji! Dnes vám představíme jedinečný recept na chutné koláčky z listového těsta, které jsou plněné lahodným mascarpone krémem. Připravte se na neodolatelnou pochoutku!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Koláčky z listového těsta plněné mascarpone krémem
Co budeme potřebovat:
- 250 g listového těsta
Na odpalované těsto:
- 70 ml mléka
- 70 ml vody
- 50 g másla
- ¼ lžičky soli
- 10 g cukru
- 70 g hladké mouky
- 2 vajíčka
Pro krém:
- 70 g mascarpone
- 150 g šlehačky 30-33%
- 40 g kondenzovaného mléka
Jak budeme postupovat:
1. Připravte odpalované těsto: dejte mléko, vodu, sůl, cukr a máslo do hrnce s tlustým dnem. Ohřejte je k bodu varu a občas míchejte.
2. Zmírněte plamen a přidejte všechnu mouku. Za stálého míchání vařte těsto, dokud nedosáhne jednotné konzistence a nezaznamenáte vytvoření perlitého filmu na dně a stěnách hrnce (asi 1-2 minuty).
3. Přesuňte těsto do mísy a nechte ho trochu vychladnout za občasného míchání.
4. Postupně (po jednom) vmíchejte vajíčka, za každým mícháním do dosažení homogenizace. Můžete použít špachtli nebo mixér.
5. Nakrájejte listové těsto na 12 čtverců.
6. Položte čtverce listového těsta na plech s pečicím papírem a na střed každého z nich dejte lžíci odpalovaného těsta.
7. Zahněte rohy čtverců listového těsta směrem ke středu, přibližte je k sobě a připevněte je k odpalovanému těstu.
8. Pečte tyto koláčky 10 minut v předehřáté troubě na 220 °C, poté snižte teplotu na 190 °C a pečte dalších 20 minut.
9. Nechte je vychladnout na pokojovou teplotu.
10. Připravte krém: ušlehejte mascarpone s kondenzovaným mlékem (studeným, právě vyndaným z lednice) až do homogenizace. Poté přidejte šlehačku (studenou, právě vyndanou z lednice) a šlehejte až do vytvoření tuhých špiček.
11. Přelijte krém do sáčku s ostrým hrotem.
12. Naplňte koláčky krémem.
13. Pokud chcete, můžete je posypat moučkovým cukrem.
Servírujte tyto koláčky s velkým potěšením!