K čaji jako stvořené: Chutné koláčky z listového těsta plněné mascarpone krémem

Vítejte v čajovém ráji! Dnes vám představíme jedinečný recept na chutné koláčky z listového těsta, které jsou plněné lahodným mascarpone krémem. Připravte se na neodolatelnou pochoutku!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
K čaji jako stvořené: Chutné koláčky z listového těsta plněné mascarpone krémem
Zdroj: retete-usoare,eu

Koláčky z listového těsta plněné mascarpone krémem

Co budeme potřebovat:

  • 250 g listového těsta

Na odpalované těsto:

  • 70 ml mléka
  • 70 ml vody
  • 50 g másla
  • ¼ lžičky soli
  • 10 g cukru
  • 70 g hladké mouky
  • 2 vajíčka

Pro krém:

  • 70 g mascarpone
  • 150 g šlehačky 30-33%
  • 40 g kondenzovaného mléka

Jak budeme postupovat:

1. Připravte odpalované těsto: dejte mléko, vodu, sůl, cukr a máslo do hrnce s tlustým dnem. Ohřejte je k bodu varu a občas míchejte.

2. Zmírněte plamen a přidejte všechnu mouku. Za stálého míchání vařte těsto, dokud nedosáhne jednotné konzistence a nezaznamenáte vytvoření perlitého filmu na dně a stěnách hrnce (asi 1-2 minuty).

Koláčky z listového těsta plněné mascarpone krémem

3. Přesuňte těsto do mísy a nechte ho trochu vychladnout za občasného míchání.

4. Postupně (po jednom) vmíchejte vajíčka, za každým mícháním do dosažení homogenizace. Můžete použít špachtli nebo mixér.

Koláčky z listového těsta plněné mascarpone krémem

5. Nakrájejte listové těsto na 12 čtverců.

Koláčky z listového těsta plněné mascarpone krémem

6. Položte čtverce listového těsta na plech s pečicím papírem a na střed každého z nich dejte lžíci odpalovaného těsta.

Koláčky z listového těsta plněné mascarpone krémem

7. Zahněte rohy čtverců listového těsta směrem ke středu, přibližte je k sobě a připevněte je k odpalovanému těstu.

Koláčky z listového těsta plněné mascarpone krémem

8. Pečte tyto koláčky 10 minut v předehřáté troubě na 220 °C, poté snižte teplotu na 190 °C a pečte dalších 20 minut.

Koláčky z listového těsta plněné mascarpone krémem

9. Nechte je vychladnout na pokojovou teplotu.

10. Připravte krém: ušlehejte mascarpone s kondenzovaným mlékem (studeným, právě vyndaným z lednice) až do homogenizace. Poté přidejte šlehačku (studenou, právě vyndanou z lednice) a šlehejte až do vytvoření tuhých špiček.

Koláčky z listového těsta plněné mascarpone krémem

11. Přelijte krém do sáčku s ostrým hrotem.

12. Naplňte koláčky krémem.

Koláčky z listového těsta plněné mascarpone krémem

13. Pokud chcete, můžete je posypat moučkovým cukrem.

Koláčky z listového těsta plněné mascarpone krémem

Servírujte tyto koláčky s velkým potěšením!