Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vrstvené brambory zapečené v troubě. Příprava jídla vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.
Vrstvené brambory zapečené v troubě
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 1 kg brambor
Směs.
- 5 vejce
- sůl, černý pepř, mletá červená paprika – podle chuti
- 500 ml mléka
případně můžeme přidat i nastrouhaný sýr
Jak budeme postupovat:
1. Omyjte a oloupejte brambory a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Plátky brambor položte na lehce vymaštěný plech o rozměrech 20 × 30 cm.
2. V míse dobře rozšlehejte metličkou vejce, dochuťte solí, černým pepřem, mletou červenou paprikou – dobře promíchejte, poté přilijte mléko – znovu promíchejte.
3. Směs nalijte do pánve na brambory a pečte v předehřáté troubě 1 hodinu při 200 °C.
4. Po upečení je podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Čtěte také:
Krůtí čína s hranolkama: Výtečná kombinace tradice a moderní kuchyně
Kuřecí plněné řízky: Když klasika nestačí a chcete něco výjimečného!
Chutná kuřecí masová směs s bramboráky
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!