Vítejte v kuchyni plné chutných a rychlých dobrodružství! Dnes vám představíme recept na bramborové lodičky, které jsou plněné lahodnou šunkově-sýrovou směsí. Tento jednoduchý pokrm je perfektní volbou pro rychlý oběd nebo večeři, který si zamilujete!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Bramborové lodičky plněné šunkově-sýrovou směsí
Co budeme potřebovat:- 1 kg brambor
- 350 g šunky (my jsme použili parizér)
- 100 g eidamu
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
- 2 vajíčka
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce strouhané strouhanky
- 50 g másla
- sůl, černý mletý pepř – podle chuti
- petržel – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Připravte bramborovou směs: Brambory nakrájejte na kousky a dejte je do osolené vody. Vařte je, dokud nejsou hotové.
2. Poté je vyndejte z vody a důkladně je rozmačkejte do pyré.
3. Přidejte strouhaný parmezán, mletý černý pepř podle chuti, nasekanou petrželku a vajíčka. Dobře promíchejte.
4. Připravte směs z parizéra: parizér nakrájejte na kousky a dejte do mixéru. Rozemelte jej pomocí mixéru.
5. Eidam nastrouhejte hrubým struhadlem. Dobře jej promíchejte s rozmletým parizerem.
6. Vytvořte “loďky”: Vezměte lžíci bramborové směsi a udělejte z ní “loďku”. Do ní dejte lžíci směsi z parizéra a eidamu a rukama ji upravte, aby měla pečlivý vzhled.
7. Plech potřete lžící olivového oleje a posypejte ho dvěma lžícemi strouhanky.
8. Položte bramborové “loďky” na připravený plech a na každou z nich dejte kousek másla.
9. Pečte je 35 minut v předehřáté troubě na 200 °C.
Servírujte!
Přejeme vám dobrou chuť společně s vašimi blízkými!