Broskvový koláč s vanilkovým pudinkem

Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na broskvový koláč s vanilkovým pudinkem, je tím pravým. Chutná broskvová pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin.

Broskvový koláč s vanilkovým pudinkem
Zdroj: bidista.com

Broskvový koláč s vanilkovým pudinkem

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

Těsto:

  • 40 dkg hladké mouky
  • 20 dkg margarínu
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 12 g prášku do pečiva

Krém:

  • 3 bílky + 3 lžíce cukru
  • 80 g vanilkového pudinkového prášku
  • 3 lžíce cukru
  • 6 dl mléka
  • 4 dl zakysané smetany
  • 50 dkg nakrájených broskví

Na zdobení a posypání:

  • moučkový cukr

Čtěte také: 

Máte v lednici zakysanou smetanu? Upečte si tento rychlý a chutný koláč

Jak budeme postupovat:

1. Do mísy jsi nasypejte hladkou mouku, přidejte margarín, přisypejte moučkový cukr, přidejte také rozklepnuté vejce a přisypte prášek do pečiva – promíchejte a vypracujte těsto, které rozdělte na 2 části uložte na 1-2 hodiny do lednice.

2. Bílky vyšlehejte se 3 lžícemi cukru do krásné bílé do pěny. Následně uvařte pudink se zbylým cukrem a mlékem – promíchejte, pak nechejte vychladnout a vychladlý smíchejte se zakysanou smetanou, poté vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků a nakrájené broskve.

3. Po 1-2 hodinách vyjměte těsto z lednice, vymažte a vysypte moukou formu o rozměrech 20 x 35 cm.

4. Polovinu těsta rozválejte a rozprostřete do formy, potřete krémem a přikryjte druhou polovinou těsta – propíchejte vidličkou.

5. Pečte v předehřáté troubě 35-40 minut při 180 °C.

6. Po upečení nechejte vychladnout a uložte do lednice na 2 hodiny nebo nejlépe přes noc. Těsto přikryjte alobalem, aby nevyschlo.

7. Podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.

Broskvový koláč s vanilkovým pudinkem
Zdroj: bidista.com

Přátelé přejeme dobrou chuť!