Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na broskvový koláč s vanilkovým pudinkem, je tím pravým. Chutná broskvová pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin.
Broskvový koláč s vanilkovým pudinkem
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Těsto:
- 40 dkg hladké mouky
- 20 dkg margarínu
- 15 dkg moučkového cukru
- 1 vejce
- 12 g prášku do pečiva
Krém:
- 3 bílky + 3 lžíce cukru
- 80 g vanilkového pudinkového prášku
- 3 lžíce cukru
- 6 dl mléka
- 4 dl zakysané smetany
- 50 dkg nakrájených broskví
Na zdobení a posypání:
- moučkový cukr
Čtěte také:
Máte v lednici zakysanou smetanu? Upečte si tento rychlý a chutný koláč
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy jsi nasypejte hladkou mouku, přidejte margarín, přisypejte moučkový cukr, přidejte také rozklepnuté vejce a přisypte prášek do pečiva – promíchejte a vypracujte těsto, které rozdělte na 2 části uložte na 1-2 hodiny do lednice.
2. Bílky vyšlehejte se 3 lžícemi cukru do krásné bílé do pěny. Následně uvařte pudink se zbylým cukrem a mlékem – promíchejte, pak nechejte vychladnout a vychladlý smíchejte se zakysanou smetanou, poté vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků a nakrájené broskve.
3. Po 1-2 hodinách vyjměte těsto z lednice, vymažte a vysypte moukou formu o rozměrech 20 x 35 cm.
4. Polovinu těsta rozválejte a rozprostřete do formy, potřete krémem a přikryjte druhou polovinou těsta – propíchejte vidličkou.
5. Pečte v předehřáté troubě 35-40 minut při 180 °C.
6. Po upečení nechejte vychladnout a uložte do lednice na 2 hodiny nebo nejlépe přes noc. Těsto přikryjte alobalem, aby nevyschlo.
7. Podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé přejeme dobrou chuť!