Kuřecí plněné řízky: Když klasika nestačí a chcete něco výjimečného!

Kuřecí řízky jsou jídlem, které mnozí z nás mají rádi. Ale co když bychom tento klasický recept povýšili na novou úroveň? Představujeme kuřecí plněné řízky, kde každý kousek masa skrývá bohatou náplň z bazalkového pesta, goudy, anglické slaniny, šunky a šunkového salámu.

Zdroj: Katka Kačka Suchá

Co budeme potřebovat:

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 balíček bazalkového pesta
  • 200 g sýra Gouda
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky šunkového salámu
  • Sůl a pepř na dochucení
  • Mouka, vejce a strouhanka na obalení
  • Olej na smažení

Doporučujeme: Vepřová kýta na hořčici s bramborovým knedlíkem


Jak budeme postupovat:

1) Příprava Kuřecího Masa: Kuřecí prsa lehce naklepeme a osolíme a opepříme. Uděláme v nich malý kapsář, abychom je mohli následně plnit.

2) Příprava Náplně: Do každého kapsáře vložíme 1 čajovou lžičku bazalkového pesta, plátek sýra Gouda, plátek anglické slaniny, plátek šunky a plátek šunkového salámu.

3) Zavření Kapsářů: Pečlivě zavřeme kapsáře a zafixujeme je párátky nebo kuchyňským provázkem, aby během smažení náplň nevypadla.

4) Obalení Řízků: Každý plněný řízek obalíme v mouce, poté ve vyklepaném vejci a nakonec ve strouhance.

5) Smažení: Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme řízky z obou stran dozlatova. Ujistěte se, že jsou dobře propečené.

Doporučujeme: Holandský mletý řízek se sýrem a bramborovou kaší

Tento recept na kuřecí plněné řízky je skvělým způsobem, jak oživit klasickou kuchyni. S bazalkovým pestem, goudou, slaninou, šunkou a šunkovým salámem se každý kousek stane malým kulinářským uměleckým dílem. Podávejte s bramborovou kaší a zeleninovým salátem pro dokonalý oběd nebo večeři. Dobrou chuť!