Milujeme jednoduché recepty: Bramborový nákyp s mletým masem a bešamelovou omáčkou

Zamilovali jsme se do jednoduchých receptů, které spojují výbornou chuť a rychlou přípravu. Dnes vám představíme náš bramborový nákyp s mletým masem a krémovou bešamelovou omáčkou, který je nejen chutný, ale také jednoduchý na přípravu.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Milujeme jednoduché recepty: Bramborový nákyp s mletým masem a bešamelovou omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu

Bramborový nákyp s mletým masem a bešamelovou omáčkou

Co budeme potřebovat:

Pro bramborovou kaši:

  • 700 g oloupaných brambor
  • 1 lžička soli
  • 1 vajíčko
  • 30-50 g másla
  • mléko – podle chuti

Pro masovou směs:

  • 1 cibule
  • 2-3 lžíce oleje
  • 500 g mletého masa
  • ½ lžičky soli
  • mletý černý pepř – podle chuti
  • ½ lžičky sladké papriky
  • ½ lžičky česnekového granulátu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 300 ml mléka

Další:

  • 100 g sýra (my jsme použili mozzarellu na pizzu)

Jak budeme postupovat:

1. Připravte bramborovou kaši: Brambory nakrájejte na kousky a dejte do hrnce s lehce osolenou vodou. Vařte je do měkka. Poté je vyjměte z vody a rozmixujte je do kaše, přidávejte máslo.

Bramborový nákyp s mletým masem a bešamelovou omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Přidejte vajíčko a trochu mléka (dostatek na dosažení požadované konzistence). Směs dobře promíchejte.

Bramborový nákyp s mletým masem a bešamelovou omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Připravte masovou směs: Cibuli nakrájejte na kostičky a osmažte ji na 2-3 lžících oleje, dokud nebude sklenutá.

4. Přidejte mleté maso. Za stálého míchání smažte, dokud maso nezbělá a všechen tekutý obsah v pánvi vypaří.

5. Přidejte sůl, mletý černý pepř podle chuti, sladkou papriku a česnekový granulát. Vše promíchejte.

Bramborový nákyp s mletým masem a bešamelovou omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Přidejte hladkou mouku. Promíchejte.

7. Přidejte mléko. Za stálého míchání vařte masovou směs, dokud nezhoustne. Poté ji odstavte.

Bramborový nákyp s mletým masem a bešamelovou omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Sestavte bramborový nákyp: Vymažte pekáč máslem. Rovnoměrně rozetřete bramborovou kaši.

Bramborový nákyp s mletým masem a bešamelovou omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Na povrch brambor rozetřete masovou směs.

Bramborový nákyp s mletým masem a bešamelovou omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Posypte strouhaným sýrem (pomocí hrubého struhadla).

Bramborový nákyp s mletým masem a bešamelovou omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Pečte bramborový nákyp 20-30 minut v předehřáté troubě na 200 °C.

Bramborový nákyp s mletým masem a bešamelovou omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu

12. Podávejte a pochutnejte si s rodinou nebo přáteli!

Bramborový nákyp s mletým masem a bešamelovou omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu
Bramborový nákyp s mletým masem a bešamelovou omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme vám dobrou chuť!