Nesmírně lahodné muffiny s vanilkou, osvěžujícím lesním ovocem a jemným krémem jsou dokonalým dezertem pro každou příležitost. Přečtěte si, jak snadno je můžete připravit a rozmazlete své chuťové buňky touto výjimečnou dobrotou!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Muffiny s vanilkou, lesním ovocem a jemným krémem
Co budeme potřebovat:
Pro malinové pyré:
- 300 g zmrazeného lesního ovoce (maliny, jahody, černý rybíz, višně, ostružiny)
- 70 g cukru
Pro krém:
- 70 g měkkého másla
- 100 g moučkového cukru
- 140 g studeného tvarohu
Pro těsto:
- 125 g měkkého másla
- 125 g cukru
- 2 vajíčka
- 1 lžička vanilkového extraktu (nebo 2 lžíce vanilkového cukru)
- 125 g hladké mouky
Jak budeme postupovat:
1. Připravte malinové pyré. Ovoce vařte s cukrem na mírném ohni 25-30 minut. Poté přeceďte směs a nechte ji vychladnout. Pyré by nemělo být příliš sladké, díky černému rybízu má lehce kyselou chuť.
2. Připravte krém. Měkké máslo šlehejte s moučkovým cukrem 1-2 minuty, dokud nezískáte nadýchanou konzistenci. To pomůže krému udržet stabilitu.
3. Přidejte studený tvaroh a promíchejte do hladka. Pokud krém připravujete předem, můžete ho přikrýt potravinovou fólií a uložit do lednice.
4. Připravte těsto. Měkké máslo šlehejte s cukrem 1-2 minuty, dokud nezískáte nadýchanou konzistenci.
5. Postupně přidávejte jedno vajíčko za druhým a následně vanilkový extrakt. Pokud používáte vanilkový cukr, přidejte ho společně s cukrem.
6. Prosejte hladkou mouku a prášek do pečiva do těsta.
7. Dobře promíchejte a poté přidejte mléko. Míchejte pouze krátce, aby těsto zůstalo nadýchané.
8. Přidejte 1 lžíci malinového pyré, ale nepromíchejte ho úplně. Stačí jen lehce zamíchat, abyste získali těsto různých barev. Podle potřeby přidejte více pyré.
9. Rozdělte těsto do papírových košíčků a pečte muffiny v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 22-24 minut. Použijte tzv. test špejle, aby jste zkontrolovali, zda jsou muffiny upečené.
10. Nechte muffiny vychladnout a poté je ozdobte krémem a přidejte asi 1/3 lžičky malinového pyré na ozdobu.
11. Podávejte muffiny ihned nebo je uložte do lednice. Před podáváním nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Mnoho chutí vám přeje při konzumaci společně s vašimi blízkými!