Domácí kuřecí tlačenka – lehká, chutná a vynikající alternativa k tradičním uzeninám. Tento jednoduchý recept vám umožní připravit si domácí tlačenku plnou lahodného kuřecího masa a aromatických koření. Následujte kroky a ochutnejte zdravou a domácí variaci této oblíbené pochoutky!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí kuřecí tlačenka
Co budeme potřebovat:
- 1 celé kuře
- 1 cibule
- 6-7 stroužků česneku
- 1 lžíce soli
- bobkový list – podle chuti
- černý pepř v zrnech – podle chuti
- 300 ml kuřecího vývaru
- 1 lžíce želatiny
Jak budeme postupovat:
1. Nařežte kuře na kousky.
2. Dejte kusy masa do hrnce. Přidejte cibuli, sůl, bobkový list a černý pepř podle chuti. Vše zalijte studenou vodou.
3. Kuřecí maso vařte 2 hodiny od okamžiku varu na mírném ohni. Nezapomeňte odstraňovat pěnu, která se tvoří na povrchu vody, abyste získali čistý vývar.
4. Nechte kuřecí maso úplně vychladnout, poté ho zbavte kostí a nakrájejte ho na kousky (nemusí být příliš malé). Dejte ho do mísy.
5. Rozpusťte želatinu ve vroucím kuřecím vývaru (asi 60 °C).
6. Přidejte prolisovaný česnek a směs kuřecího vývaru s rozpuštěnou želatinou do misky s masem. Dobře promíchejte.
7. Přenesete maso do vhodné formy (my jsme použili plastovou láhev, ze které jsme odřízli hrdlo), a pevně ho přitiskněte, aby bylo co nejvíce kompaktní.
8. Formu přikryjte potravinovou fólií a dejte jídlo do ledničky na 8-10 hodin nebo přes noc.
9. Poté vyjměte hotovou tlačenku z formy (my jsme láhev opatrně obřízli).
10. Nakrájejte na porce a podávejte s potěšením!
Přejeme vám dobrou chuť ve společnosti svých blízkých!