V dnešním článku vám ukážeme recept na vrstvený krémový dezert z listového těsta, který se doslova rozplývá na jazyku. Rozhodně ho musíte připravit pro své přátele a blízké co nejdříve a se šálkem skvělé kávy si budu připadat jako na obláčku. Výsledek vás jistě příjemně překvapí a také si zamilujete lahodnou chuť se snadnou přípravou.
Vrstvený krémový dezert z listového těsta
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 3 listové těsta
- 5 dkg rozpuštěného másla
Krém:
- 6,5 dl mléka
- 1,5 dl smetany 30%
- 1 lžička vanilkového aroma
- 1 vejce
- 10 dkg cukru
- 4 ks žloutků
- 8 lžic kukuřičného škrobu
Na zdobení a posypání:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Na plech vyložený pečicím papírem položte jeden plát listového těsta, který potřete rozpuštěným máslem, pak položte druhý plát těsta, také ho potřete listovým těstem a postup opakujte aj při třetím pláte.
2. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C – podle potřeby, postup opakujte při každém pláte těsta.
3. Když vychladly, odříznete okraje, rozdrobte je a odděleně uložte.
4. Krém: Zahřejte mléko se smetanou a vanilkovým aroma. Mezitím vyšlehejte vejce s cukrem, potom přidejte žloutky a po troškách přisypejte škrob a přilijte teplé mléko – promíchejte. Do mléka nalijte získanou vaječnou směs – za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud krém nebude hotový.
5. Po uvaření hotový krém přikryjte fólií a nechejte vychladnout.
6. První plát upečeného těsta potřete polovinou vychladlého krému, pak na něj navrstvěte druhý plát upečeného těsta, který také potřete krémem a přikryjte navrstveným třetím plátem těsta a poté uložte do lednice na 10 minut.
7. Po 10 minutách vyndejte z lednice dezert a naneste na něho vyšlehanou šlehačku do tuha. Odříznete přečnívající okraje a posypejte je na povrch šlehačky.
Pokud máte rádi sladší, můžete vrch ještě posypat moučkovým cukrem.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!