Vítejte u receptu na nejrychlejší jablečně-skořicový koláč, který se připraví přímo na pánvi! Tento dezert je ideálním řešením pro ty chvíle, kdy máte chuť na něco sladkého, ale nemáte čas čekat. Během několika minut si můžete vychutnat výborný jablečný koláč s nádechem skořice.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jablečně-skořicový koláč na pánvi
Co budeme potřebovat:
Pro náplň:
- 2 jablka
- 30 g másla
- 20 ml vody + 20 ml citronové šťávy + skořice + 20 g cukru
Pro těsto:
- 1 vajíčko
- 40 g cukru
- 200 g zakysané smetany
- 50 g másla
- 10 g prášku do pečiva
- 130 g mouky
Jak budeme postupovat:
1. Připravte náplň: oloupejte jabka, odeberte jádřince a nakrájejte na plátky o tloušťce asi 1 cm.
2. Na pánvi rozehřejte 30 g másla. Přidejte jabka, vodu, citronovou šťávu, skořici a cukr. Zamíchejte a přikryjte poklicí. Vařte na středním ohni, dokud jabka nezměknou.
3. Připravte těsto: V misce smíchejte vajíčko a cukr a šlehejte je dohromady. Poté přidejte zakysanou smetanu a máslo a znovu promíchejte.
4. Prosejte mouku a prášek do pečiva a směs promíchejte.
5. Přidejte mléko a míchejte, dokud nedostanete hladké těsto. Pokud je těsto příliš husté, přidejte dalších 20 ml mléka.
6. Přelijte těsto na jabka v pánvi. Pečte koláč na mírném ohni pod poklicí po dobu 10-12 minut.
7. Otočte koláč na druhou stranu pomocí talíře a pečte dalších 5-7 minut pod poklicí. Prověřte špejličkou.
8. Přeneste na talíř, nakrájejte na plátky a podávejte s potěšením.
9. Pokud si přejete, můžete ho posypat moučkovým cukrem.
Přejeme dobrou chuť spolu s vašimi blízkými!