Tento rychlý krémový ořechový dort je sladkou pochoutkou, která kombinuje měkké a voňavé těsto s lahodným krémem. Nechejte se unést vůní a chutí tohoto delikátního dezertu, který si získá srdce všech milovníků sladkého. Skvěle se hodí k lahodné kávě a spolu s ní se rozplývá v ústech i na jazyku!
Krémový ořechový dezert
Co budeme potřebovat:
Ingredience na přípravu krémového ořechového dezertu:
Těsto:
- 4 žloutky
- 25 dkg cukru
- 10 lžic vody
- 10 dkg mletých vlašských ořechů
- 20 dkg polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 4 vaječné bílky
Krém:
- 8 dl mléka
- 8 lžic krupice
- 20 dkg cukru
- 3 vanilkové cukry
- 1 lžička rumu – (volitelné)
- 10 dkg vlašských ořechů
Na zdobení a posypání:
- vlašské ořechy
- směs čokolády a ořechů
Jak budeme postupovat:
Způsob příprav krémového ořechového dezertu:
1. Příprava těsta: V míse smíchejte žloutky, cukr, vodu, přisypejte mleté vlašské ořechy, mouku, prášek do pečiva a přidejte také vyšlehanou vaječnou pěnu – promíchejte a vypracujte těsto.
2. Vypracované těsto rozprostřete do formy na pečení/nebo plechu a pečte ho v předehřáté troubě při 180 °C, podle potřeby. Po upečení ho rozkrojte na 2 poloviny.
3. Příprava krému: Uvařte mléko v hrnci na sporáku – na středním plameni, pak přisypejte k němu krupici, cukr, vanilkové cukry, přilijte rum a nakonec přisypejte rozdrcené vlašské ořechy – promíchejte.
4. Následně na připravenou formu vyloženou pečicím papírem rozprostřete těsto naneste krém, znovu těsto a krém.
5. Nakonec ozdobte směsi čokolády a ořechů a podávejte je s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé přejeme vám dobrou sladkou chuť!