Vítejte ve světě krémových pochoutek, kde se jednoduchost setkává s neodolatelnou chutí. Náš tvarohový koláč s čokoládovou polevou je zde pro všechny, kdo zbožňují krémové dezerty. Tato lahodná kombinace tvarohu a hladké čokoládové polevy vám zajistí chuťový zážitek, který si budete pamatovat.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Tvarohový koláč s čokoládovou polevou
Ingredience na přípravu tvarohového koláče s čokoládovou polevou:
- 6 vaječné bílky + 3 lžíce moučkového cukru
Krém:
- 1 kg tvarohu
- 6 žloutky
- 2-3 lžíce moučkového cukru
- 1 balíček smetanový pudink
- 1 šálek mléka
- 0,5 šálky oleje
- 1 šálek sušeného mléka
- 6 vaječné bílky + 3 lžíce moučkového cukru – (vyšlehaná pěna)
Základ:
- 1 malý balíček máslových sušenek
Poleva:
- 150 ml 30% smetany
- 150 g mléčné/hořké čokolády
Způsob přípravy tvarohového koláče s čokoládovou polevou:
1. V míse bílky vyšlehejte se 3 lžícemi moučkového cukru do tuha – nechejte je stranou.
2. Do jiné mísy jsi dejte tvaroh, přidejte žloutky, přisypejte zbývající moučkový cukr, pudink a přilijte mléko – promíchejte, dokud se ingredience nespojí, poté za stálého míchání přilévejte olej a nakonec po částech přisypejte sušené mléko – míchejte, dokud nevznikne jednotná hmota – tak, aby nezůstaly žádné hrudky.
3. Do tvarohového krému následně přidejte bílkovou pěnu – jemně promíchejte dřevěnou lžící.
4. Sušenky naskládejte na dno dortové formy vyložené papírem a na ně nalijte tvarohový krém, který pěkně rozetřete a uhlaďte.
5. Pečte v předehřáté troubě 70 minut při 170 °C.
6. Po upečení ho polijte čokoládovou polevou, kterou jsi vytvoříte se smetany v kombinaci s čokoládou.
Přátelé, přejeme vám dobrou sladkou chuť!