Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na babiččin jablečný koláč s drobenkou je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin. Babiččina kuchyně je originální!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Babiččin jablečný koláč s drobenkou
Ingredience na přípravu babiččina jablečného koláče s drobenkou:
Těsto:
- 1,5 až 2 kg jablek
- 1 lžíce koření na jablečný koláč
- 2 lžíce škrobové mouky
Suché přísady:
- 2 hrnky pšeničné mouky
- 2 lžíce moučkového cukru
- 200 g másla
- 2 vejce
- 2 lžíce prášku do pečiva
Způsob přípravy babiččina jablečného koláče s extra kousky:
1. Oloupaná a nakrájená jablíčka položte na pánev, přisypte koření na jablečný koláč – vařte je doměkka.
2. Když jsou jablíčka měkká, vypněte hořák, pak přisypejte škrobovou mouku – důkladně promíchejte.
3. Všechny přísady na křehké těsto dejte do mísy mixéru a uhněťte hladké, jednotné těsto.
4. Polovinu těsta rozložte na dno formy vyložené pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C a druhou polovinu těsta uložte do lednice.
5. Na upečený základ položte uvařené jablíčka a posypejte druhou polovinou těsta z lednice, kterou nastrouhejte na struhadle – na drobenku.
6. Jablečný koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C na přibližně 35 minut.
7. Po upečení ho podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!