Moje babička zná nejlepší recept na JABLEČNÝ koláč s drobenkou

Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na babiččin jablečný koláč s drobenkou je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin. Babiččina kuchyně je originální!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Babiččin jablečný koláč s drobenkou
Zdroj: www.prostyprzepisna.pl

Babiččin jablečný koláč s drobenkou

Ingredience na přípravu babiččina jablečného koláče s drobenkou:

Těsto:

  • 1,5 až 2 kg jablek
  • 1 lžíce koření na jablečný koláč
  • 2 lžíce škrobové mouky

Suché přísady:

  • 2 hrnky pšeničné mouky
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 200 g másla
  • 2 vejce
  • 2 lžíce prášku do pečiva

Způsob přípravy babiččina jablečného koláče s extra kousky:

1. Oloupaná a nakrájená jablíčka položte na pánev, přisypte koření na jablečný koláč – vařte je doměkka.

Babiččin jablečný koláč s extra kousky
Zdroj: www.prostyprzepisna.pl

2. Když jsou jablíčka měkká, vypněte hořák, pak přisypejte škrobovou mouku – důkladně promíchejte.

3. Všechny přísady na křehké těsto dejte do mísy mixéru a uhněťte hladké, jednotné těsto.

Babiččin jablečný koláč s extra kousky
Zdroj: www.prostyprzepisna.pl

4. Polovinu těsta rozložte na dno formy vyložené pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C a druhou polovinu těsta uložte do lednice.

5. Na upečený základ položte uvařené jablíčka a posypejte druhou polovinou těsta z lednice, kterou nastrouhejte na struhadle – na drobenku.

Babiččin jablečný koláč s extra kousky
Zdroj: www.prostyprzepisna.pl
Babiččin jablečný koláč s drobenkou
Zdroj: www.prostyprzepisna.pl

6. Jablečný koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C na přibližně 35 minut.

7. Po upečení ho podávejte s láskou a velkou chutí.

Babiččin jablečný koláč s drobenkou
Zdroj: www.prostyprzepisna.pl

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!