Tenhle lahodný koláč s jablky a drobenkou je sladká chuťovka, která kombinuje jemné křehké voňavučké těsto s jablíčky obohacené o skořici. Nechejte se unést vůní a chutí tohohle báječného jablíčkového koláče s drobenkou, který se rozplývá v ústech i na jazyku! Skvěle se hodí k lahodné kávě a domácímu horkému čaji.
Lahodný koláč s jablky a drobenkou
Co budeme potřebovat:
Ingredience na přípravu lahodného koláče s jablky a drobenkou:
Náplň:
- 5 jablíčka
- 1 lžička skořice
- cukr – podle chuti
- 1 lžíce krupice
Těsto:
- 15 dkg másla
- 45 dkg hladké mouky
- 3 žloutky
- 10 dkg cukru
- 2 lžíce zakysané smetany
- špetka soli
- 0,5 balíčku prášku do pečiva
Na zdobeni a posypání:
- moučkový cukr
Čtěte také:
Jak budeme postupovat:
Způsob přípravy lahodného koláče s jablky a drobenkou:
1. Na náplň nastrouhejte očištěná jablíčka, poté je v míse smíchejte se skořicí, cukrem a krupicí.
2. Máslo rozpusťte v hrnci, poté nechejte vychladnout na pokojovou teplotu, které lze použít asi po 10 minutách po zahřátí na sporáku.
3. Do mísy si smíchejte přísady na přípravu těsta: Hladkou mouku, žloutek, cukr, zakysanou smetanu, máslo, sůl a prášek do pečiva. Všechny přísady na těsto důkladně prohnětete – vypracujte těsto, které rozkrojte na 2 polovinu a jednu 1/2 těsta uložte do lednice a vytvoříte z něho strouhané těsto – drobenku.
4. Jednu část roztáhněte na velikost dortové formy o průměru 20 cm, poté na těsto rovnoměrně rozetřete jablečnou náplň a posypejte strouhaným těstem – drobenkou.
5. Pečte v předehřátě troubě 35 minut při 200 °C.
6. Po upečení koláč posypejte ještě moučkovým cukrem a podávejte s láskou, velkou chutí a grácií
Přátelé přejeme vám dobrou jablečnou chuť!