Lahodný koláč s jablky a drobenkou

Tenhle lahodný koláč s jablky a drobenkou je sladká chuťovka, která kombinuje jemné křehké voňavučké těsto s jablíčky obohacené o skořici. Nechejte se unést vůní a chutí tohohle báječného jablíčkového koláče s drobenkou, který se rozplývá v ústech i na jazyku! Skvěle se hodí k lahodné kávě a domácímu horkému čaji.

Zdroj: www.mindmegette.hu

Lahodný koláč s jablky a drobenkou

Co budeme potřebovat:

Ingredience na přípravu lahodného koláče s jablky a drobenkou:

Náplň:

  • 5 jablíčka
  • 1 lžička skořice
  • cukr – podle chuti
  • 1 lžíce krupice

Těsto:

  • 15 dkg másla
  • 45 dkg hladké mouky
  • 3 žloutky
  • 10 dkg cukru
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • špetka soli
  • 0,5 balíčku prášku do pečiva

Na zdobeni a posypání:

  • moučkový cukr

Čtěte také:

Jak budeme postupovat:

Způsob přípravy lahodného koláče s jablky a drobenkou:

1. Na náplň nastrouhejte očištěná jablíčka, poté je v míse smíchejte se skořicí, cukrem a krupicí.

2. Máslo rozpusťte v hrnci, poté nechejte vychladnout na pokojovou teplotu, které lze použít asi po 10 minutách po zahřátí na sporáku.

3. Do mísy si smíchejte přísady na přípravu těsta: Hladkou mouku, žloutek, cukr, zakysanou smetanu, máslo, sůl a prášek do pečiva. Všechny přísady na těsto důkladně prohnětete – vypracujte těsto, které rozkrojte na 2 polovinu a jednu 1/2 těsta uložte do lednice a vytvoříte z něho strouhané těsto – drobenku.

4. Jednu část roztáhněte na velikost dortové formy o průměru 20 cm, poté na těsto rovnoměrně rozetřete jablečnou náplň a posypejte strouhaným těstem – drobenkou.

5. Pečte v předehřátě troubě 35 minut při 200 °C.

6. Po upečení koláč posypejte ještě moučkovým cukrem a podávejte s láskou, velkou chutí a grácií

Lahodný koláč s jablky a drobenkou
Zdroj: www.mindmegette.hu

Přátelé přejeme vám dobrou jablečnou chuť!