Připravte se na skvělý zážitek z pečení! Naše receptura na vepřovou krkovičku v troubě s vrstvou hub a slaniny je tajemstvím neuvěřitelné šťavnatosti a lahodné chuti. Toto jednoduché jídlo vám umožní vytvořit úžasný večeři plnou výrazných chutí a dokonale upraveného masa. Přijměte pozvání na kulinářskou cestu, která vás ohromí – vepřová krkovička plněná houbami a paprikou obalená ve slanině!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřová krkovička plněná houbami a paprikou obalená ve slanině
Co budeme potřebovat:
- 1 kg vepřové krkovice
- 1 červená paprika
- 150 g plátek uzené slaniny
- 250 g žampionů
- 250 g cibule
- sůl – podle chuti
- 1 lžička sladké papriky
- další koření – podle chuti
- čerstvá petržel – podle chuti
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte žampiony na tenké plátky. Osmahněte je na malém množství oleje, dokud nejsou hotové.
2. Nakrájejte cibuli na kostičky. Osmahněte ji na troše oleje, dokud nezměkne, ochuťte ji sladkou paprikou a dalším kořením podle vašeho gusta. Odstavte ji z ohně a smíchejte s nasekanou petrželkou.
3. Nakrájejte papriku na kostičky.
4. Vepřovou krkovici omyjte a osušte papírovými ubrusy. Nakrájejte ji na plátky tlusté přibližně 1 cm.
5. Plátky masa lehce naklepejte po obou stranách. Poté je osolte a ochuťte podle chuti.
6. Sestavte pokrm na plechu vyloženém pečicím papírem, na který jste položili několik kusů provázku: položte na něj jeden vrstvu masa.
7. Rozetřete na ni polovinu osmažené cibule, polovinu nakrájené sladké papriky a polovinu osmažených žampionů. Přikryjte vše 1/3 plátků slaniny.
8. Položte druhou vrstvu masa. Rozetřete na ni zbývající cibuli, zbylou sladkou papriku a zbylé žampiony. Přikryjte vše 1/3 plátků slaniny.
9. Položte třetí vrstvu masa. Přikryjte ji zbývajícími 1/3 plátků slaniny.
10. Upevněte pokrm provázkem.
11. Přikryjte ho pečicím sáčkem, které několikrát propíchněte.
12. Pokrm pečte po dobu 90 minut v předehřáté troubě na 170-180 °C.
13. Poté odstraňte pečicí sáček a pokapete pokrm šťávou, která se vytvořila v pekáči. Pečte dalších 10-15 minut.
14. Odstraňte provázek z povrchu a přesuňte pokrm na podnos.
Nakrájejte na porce a podávejte.
Dobrou chuť!